ΒΙΝΤΕΟ: Με το safe pass στο χέρι οι μαθητές- Τι δήλωσαν πριν το πρώτο κουδούνι

Στο Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας βρέθηκε η κάμερα του Σίγμα και η δημοσιογράφος, Γαβριέλλα Ζάρτηλα για να καταγράψουν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία σε μια σχολική χρονιά, η οποία θα διέπεται από Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

  Στις δηλώσεις τους οι μαθητές εξέφρασαν μεν χαρά για την επιστροφή τους στο σχολείο, εντούτοις δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, οι μαθητές κατέφθασαν στο σχολείο με τις μάσκες τους και με το safe pass ανά χείρας.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα κατανεμηθούν

σε τάξεις/τμήματα, θα πάρουν βιβλία και ωρολόγιο πρόγραμμα και στη συνέχεια θα αρχίσουν μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στις σχολικές μονάδες για ανάληψη καθηκόντων την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου 2021. Η στελέχωση των σχολείων είναι πλήρης. Οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι έτοιμες για να υποδεχτούν τα παιδιά στα θρανία.  Έχουν μεριμνήσει εξάλλου για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όπως προβλέπεται στο σχετικό Πρωτόκολλο, ούτως ώστε τα σχολεία να αποτελέσουν υγειονομικά ασφαλείς χώρους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, στόχος είναι όμως να ισχύσουν και γενικότερα συνθήκες ασφάλειας στα σχολεία, για αυτό τον λόγο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν δεκτές στα σχολεία συμπεριφορές μικρής μερίδας μαθητών οι οποίοι ορισμένες φορές παρεκτρέπονται και προβαίνουν σε ενέργειες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, με την επίκληση κάποιου «εθίμου της πρώτης ημέρας».

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς να προτρέψουν τα παιδιά τους να αποφύγουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να αποφευχθεί και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από πλευράς των σχολείων.

Διαβάστε επίσης: Στη σκιά της πανδημίας ηχεί σήμερα το πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια και Λύκεια

Keywords
Τυχαία Θέματα