Βήμα-Βήμα προς το Νοσοκομείο Αναφοράς-Η εθελοντική δράση του Αλέξη (ΦΩΤΟΣ)

«Εσύ τι θα πάρεις;», αυτή είναι μια ερώτηση που ακούει συχνά σχεδόν μετά το τέλος κάθε φιλανθρωπικής του δράσης. Η απάντησή του, βέβαια, ξενίζει πολλούς «Δεν δίνω για να πάρω κάτι πίσω».

Ο Αλέξης Σοφοκλέους, είναι ο άνθρωπος πίσω από την φιλανθρωπική δράση «Ευ-Ζην/Βήμα-Βήμα την Κύπρο», η οποία ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να περπατήσει μόνος όλη την Κύπρο. Τα κατάφερε μέσα σε 29 ημέρες, παρά τους περιορισμούς από την

πανδημία έφτασε στον στόχο του. 

Σήμερα, η διαδρομή ήταν διαφορετική. Ήθελε να δώσει ένα δυνατό μήνυμα πριν το τέλος του έτους πως οι πιο σημαντικοί ήρωες της χρονιάς που φεύγει ήταν οι εργαζόμενοι των νοσηλευτηρίων. Μια διαδρομή αφιερωμένη, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό της χώρας μας.

Το όραμα

Εάν και μπορεί να πιστεύεται πως όσοι ασχολούνται με τον εθελοντισμό κρύβουν πίσω τους μια ιστορία, αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση του κ. Σοφοκλέους.
Αφορμή πέραν των βιωμάτων που είχε από τους γονείς του,  όπως αναφέρει ο ίδιος στο SigmaLive,  στάθηκε ένα όραμα που είδε. «Είδα τον εαυτό που να περπατάει κοντά στην θάλασσα και ένιωθα τον αέρα. Το όραμα αυτό με ακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είπα πως, αυτό έπρεπε να γίνει και έτσι πήρα την απόφαση να περπατήσω όλη την Κύπρο. Με το τέλος αυτής της μοναδικής εμπειρίας των 29 ημερών είδα την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και έθεσα στον εαυτό μου έναν νέο στόχο. Να περπατώ κάθε βδομάδα, μια διαδρομή για κάθε φιλανθρωπικό οργανισμό της Κύπρου. Στόχος δεν ήταν μόνο να μαζευτούν χρήματα αλλά να μάθει ο κόσμος για τον σκοπό του κάθε οργανισμού, σε συνεννόηση πάντα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού».

«Ήθελα να μάθει ο κόσμος πως μπορεί να υπάρχουν οι ομάδες αλλά μπορείς και μόνος σου να βοηθήσεις τους πολλούς. Δεν χρειάζονται πολλοί να βοηθούν ένα. Θέλω ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί και νομίζω πως σε ένα βαθμό τα κατάφερα», είπε.

Η διαδρομή για το ιατρικό προσωπικό και ο φάκελος 

Η σημερινή διαδρομή είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και δεν άφησε ασυγκίνητο καθένα. «Ήθελα να κλείσω αυτή τη χρονιά, κάνοντας κάτι για αυτούς τους ανθρώπους γιατί αναμφίβολα είναι αυτοί που τη φετινή χρονιά έδωσαν τα άπαντα των δυνάμεών τους λόγω της πανδημία», ανέφερε ο κος Σοφοκλεόυς.

Μετέφερε μάλιστα, ένα συμβάν που τον συγκίνησε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Από τον κυκλικό κόμβο Παραλιμνίου μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου θα τερμάτιζε, επιχειρηματίες της περιοχής του έδωσαν ένα φάκελο. Ο φάκελος αυτός περιείχε κουπόνια για φαγητό προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς.

«Ένιωσα πως πέρασα το μήνυμάμου. Δεν ήθελαν να τα δώσουν οι ίδιοι. Μου το ζήτησαν αφού έμαθαν γιατί βρισκόμουν στο δρόμο. Αυτό με κάνει δυνατό να συνεχίζω ώστε να ευαισθητοποιήσω και άλλο κόσμο»,  ανέφερε στο τέλος ο κος Σοφοκλεόυς.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού 

Μιλώντας στο SigmaLive o Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη, είπε πως  «ως επίτροπος εθελοντισμού στηρίζω την πρωτοβουλία του εθελοντή Αλέξη ο οποίος περπατά βήμα-βημα για να στηρίξει οργανώσεις και περνώντας το μήνυμα της άξιας του εθελοντισμού τόσο στην κοινωνία όσο και την στήριξη που δείχνει στο ρόλο των εθελοντικών οργανώσεών μας».

«Η  σημερινή δράση είχε τη δική της αξία. Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να πούμε ένα ευχαριστώ στο ιατρικό μας προσωπικό. Να καταλάβουν ότι εκτιμούμε το έργο τους και αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους αυτές τις δύσκολες ημέρες γιατί εδώ και μήνες εργάζονται ακούραστα. Είναι μια αναγνώριση της δικής τους προσφοράς», ανέφερε ο κος Γιαννάκης.

Οι δράσεις του κ. Σοφοκλέους θα συνεχιστούν και με τη νέα χρονιά πάντα υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ο οποίος ήταν και σήμερα παρών. Εμείς ευελπιστούμε και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες για έναν κόσμο πιο φωτεινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βήμα#45Βήμα, Νοσοκομείο Αναφοράς#45Η, Αλέξη ΦΩΤΟΣ,vima#45vima, nosokomeio anaforas#45i, alexi fotos