Βήμα βήμα: Έτσι πέρασε ο Σήφης στα κατεχόμενα-Ο ρόλος των συνεργών

«United Mafia» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της σημερινής έκδοσης της τ/κ εφημερίδας Havadis. Με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ, η εφημερίδα ξεδιπλώνει την δράση του Σήφη στα κατεχόμενα και τον τρόπο με τον οποίο οι κατοχικές αρχές έφθασαν στην σύλληψή του.

Ο 40χρονος καταζητούμενος από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου αλλά και για υποθέσεις ναρκωτικών, τέθηκε υπό 7μερη «κράτηση» από το λεγόμενο Δικαστήριο Αμμοχώστου, μετά την «σύλληψή» του σε διαμέρισμα όπου κρυβόταν στην Αμμόχωστο.

Σύμφωνα

με το δημοσίευμα, ο 40χρονος έχει παραδώσει στις ψευδοαρχές γραπτή δήλωση με την οποία αναφέρει ότι πέρασε στα κατεχόμενα στις 8 Δεκεμβρίου από τα Στροβίλια. Εκεί, όπως αναφέρεται, τον παρέλαβαν οι φερόμενοι ως συνεργοί του, Yakupogullari και Abraham οι οποίοι τον οδήγησαν σε διαμέρισμα στην Αμμόχωστο όπου και διέμενε μέχρι την σύλληψή του. Οι δυο τελευταίοι τέθηκαν υπό 3μερη «κράτηση» αφού παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον ψευδοδικαστηρίου μαζί με τον Ιωσήφ Ιωσήφ. Ο 40χρονος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ένας εκ των δυο φερόμενων συνεργών του, γνωριζόταν από πριν με τους δυο Τουρκοκύπριους.

Οι «κατηγορίες» που αντιμετωπίζει είναι πάνω από 5 και αφορούν μεταξύ άλλων την παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και οπλισμού αλλά και της κατοχής και της διακίνησης πλαστών εγγράφων. Όπως ανέφερε ο «ανακριτής» της υπόθεσης, ο ύποπτος φέρεται να πέρασε στα κατεχόμενα με πλαστό διαβατήριο με το όνομα Νικόλαος Νικολάου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σήφης φέρεται να βρήκε καταφύγιο με την βοήθεια των συνεργών του από τις 13 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες δηλαδή αφού πέρασε στα κατεχόμενα από τα Στροβίλια.

Ο «ανακριτής» της υπόθεσης είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν σε «μεγάλη κλίμακα», όπως τόνισε, αφού πρόκειται για σοβαρή υπόθεση. Για τον λόγο αυτό θα γίνουν «έρευνες» σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καθώς και σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Περαιτέρω «έρευνες», εξάλλου, θα διεξαχθούν και στον οπλισμό που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οπλισμός έχει σταλεί σε «εργαστήρια» για βαλλιστικό έλεγχο προκειμένου να γίνει αντιστοιχία με δακτυλικά αποτυπώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα