"Πολικές" θερμοκρασίες την ερχόμενη Τετάρτη - Αισθητή πτώση

Αισθητή πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής.

Ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από αύριο, ενώ νέο, ισχυρό, βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τρίτη. Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, ασθενείς µέχρι

µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ψηλότερα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια, ταραγµένη.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένονται χιόνια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένονται χιόνια αλλά την νύκτα, σταδιακά, αναµένεται χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά ή και τα ηµιορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει την Τρίτη µικρή πτώση, ενώ την Τετάρτη αναµένεται περαιτέρω αισθητή πτώση. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Keywords
Τυχαία Θέματα