Βίαιες συγκρούσεις ξανά ανατολικά της Δαμασκού

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στα ανατολικά της Δαμασκού, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές και αντάρτες, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθηθούν προς το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

Οι μαχητές αυτοί, με επικεφαλής τους τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία), εξαπέλυσαν την επίθεσή τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων από τον κοντινότερο αντάρτικο θύλακα στη Δαμασκό, τη συνοικία Τζόμπαρ, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, στόχος αυτής

της επίθεσης-αστραπής ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο, ώστε να χαλαρώσει η πίεση που υφίστανται οι άλλοι αντάρτες, σε τρεις άλλες συνοικίες στα βόρεια της πρωτεύουσας, που βομβαρδίζονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Οι μάχες κοντά στη Δαμασκό μαίνονται, λίγα μόλις 24ωρα πριν ξεκινήσει στη Γενεύη ο νέος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων τόσο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ κσαντ όσο και της αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής, όλες οι διπλωματικές προσπάθειες που έχουν γίνει δεν κατέληξαν στην εξεύρεση μιας λύσης ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι, ενώ εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα