Βέργας κατά Φαίδωνος, για κουβέντες καφενέ..«Νομίζουν ότι είμαι ο Αλ Καπόνε»

Κατά του Δημάρχου Πάφου μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Σάββας Βέργας. Αφορμή ήταν οι δηλωσίες που έκανε ο κ. Φαίδωνος για την κατάσταση στις φυλακές.

Αρχικά ανέφερε ότι «στις Κεντρικές Φυλακές έχω αφήσει ένα κομμάτι της ζωής μου και έχω προσωπικά βιώματα. Είδα την προσπάθεια αρκετών ανθρώπων, της Διεύθυνσης, των Αξιωματικών των Υπαξιωματικών, των δεσμοφυλάκων, των γιατρών και όλων των στελεχών των Φυλακών μέσα σε μια κτιριακή υποδομή πεπαλαιωμένη».

Συμπλήρωσε ότι ο υπερπληθυσμός στις φυλακές είναι πέρα από τα όρια. «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια έτσι

ώστε να αναβαθμιστεί η διατροφή και η υγιεινή. Είναι μια σκληρή κοινωνία, η κοινωνία των φυλακών. Είναι κρίμα και άδικο να βγαίνουν και να χαρακτηρίζουν τις φυλακές ως κέντρο εκπαίδευσης εγκληματιών ή να λένε ότι περνάνε περιστέρια και αφήνουν ναρκωτικά».

Τόνισε ότι «αντί στις περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών να αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει τις έρευνες της, βγαίνουμε με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες και καταδικάζουμε χωρίς τεκμηρίωση».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ένιωσε θιγμένος. «Πιστεύω ότι μπορώ να μιλώ και ας ενοχλούνται κάποιοι όταν τοποθετούμαι. Εγώ έχω πληρώσει. Είμαι ενεργός πολίτης. Μπορώ να λέω την άποψη μου. Είναι κρίμα και άδικο κάποιοι με κουβέντες του καφενέ και χωρίς στοιχεία να μιλούν να αυτό τον τρόπο τις Κεντρικές Φυλακές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι όπως σε όλες τις φυλακές του κόσμου έτσι και στις Κεντρικές υπάρχουν προβλήματα. «Υπάρχουν κατάδικοι οι οποίοι επιδιώκουν να κάνουν πράγματα οι οποίες δεν ανταποκρίνονται ε αυτά που θέλουν οι Κεντρικές Φυλακές, αλλά όχι στο βαθμό που κάποιοι θέλουν να αξιοποιήσουν πολιτικά ένα θέμα δύσκολο που δεν αξίζει να γίνουν τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις».

Ο κ. Βέργας, μιλώντας για τις δηλώσεις του κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι ο ρόλος του είναι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Να κοιτάξει τα του οίκου του. Αν αρχίσουμε να λέμε για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Πάφου, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες δηλώσεις πολύ πολύ προκλητικές».

Ακόμη, θέλησε να απαντήσει σε δημοσιεύματα στον Τύπο για προνομιακή μεταχείριση που είχε στις Φυλακές, τονίζοντας ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται. Μάρτυρες είναι όλοι οι συνκατάδικοι μου. Ήμουν στην πτέρυγα Α’ με βαρυποινίτες και όταν έκανα ένα μικρό παράπτωμα, μπήκα στην απομόνωση για έξι μέρες. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να κάτσει μια ώρα στην απομόνωση για να δει τι σκληρό πράγμα είναι».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνω δηλώσεις για οποιοδήποτε αντάλλαγμα, αλλά ένιωσα μια αδικία για αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για να κρατήσουν τις Κεντρικές Φυλακές σε ένα επίπεδο».

Τέλος, ανέφερε ότι από το πέρασμα του μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, κρατά τις ανθρώπινες στιγμές που πέρασε, τις πραγματικές φιλίες και την αλληλεγγύη. «Δεν περιγράφονται με λόγια. Δεν τιμωρήθηκα ισόβια για να δίνω το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να βγαίνει και να γράφει οτιδήποτε για μένα. Ας διαβάσουν τις υποθέσεις μου. Είμαι και εγώ θύμα αυτών των μεγαλόστομων δηλώσεων και των υπερβολών. Νομίζει όλη η Κύπρος ότι ο Σάββας Βέργας είναι παραπάνω από τον Αλ Καπόνε. Ε όχι, είμαι μια παρανυχίδα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο. Δεν δίνω το δικαίωμα σε κανένα να μιλά απαξιωτικά για μένα. Πλήρωσα τα λάθη μου και συνεχίζω να ζω ως ενεργός πολίτης».

Διαβάστε ακόμη: Εμπόρους ναρκωτικών «δείχνει» ο Φαίδωνος για τις επιθέσεις στην Πάφο

Keywords
Τυχαία Θέματα