Βελτίωση επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο Developing Future Careers Through Personalised Guidance - guidEU, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2) και έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2016. Το guidEU είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ έξι εταίρων από τέσσερις διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία.

Τι

είναι το έργο guidEU;

Το έργο guidEU είναι η απάντηση στην πρόκληση των προτεραιοτήτων του Europe 2020 στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, στον τομέα των νέων και της πρόωρης εγκατάλειψης τους από το σχολείο στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, στον τομέα της ελεύθερης διακίνησης ανάμεσα στα σύνορα από τους εργαζόμενους και στον τομέα της ένταξης στην αγορά εργασίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του έργου;

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να αποτρέψει την πρόωρη εγκατάλειψη από το σχολείο και την αποσύνδεσή των νέων από την αγορά εργασίας μέσω της παροχής ενός εξατομικευμένου, υψηλής ποιότητας συστήματος επαγγελματικού προσανατολισμού και εργαλείων που να στηρίζουν τους νέους με την εξερεύνηση επαγγελματικών ευκαιριών και να τους βοηθούν να ξεπεράσουν την έλλειψη εκπαιδευμένων συμβούλων.

Η κοινοπραξία του έργου

Η κοινοπραξία των εταίρων είναι αρκετά προηγμένη, αφού εμπλέκει τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια σχολεία και οργανισμούς που είναι ενεργοί στον τομέα της εκπαίδευσης/κατάρτισης, από συνολικά τέσσερις χώρες: Κύπρος (Eurosuccess Consulting &Highgate Private School), Πολωνία (OIC Poland Foundation- Συντονιστής έργου &Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych), Ισπανία (Instituto Secular "Hijas de la Natividad de María" - CPR Nuestra Sra del Carmen) και Τουρκία (Akdeniz Ilce Milli Egitim Mudurlugu).

Εκπαίδευση στα Παραδοτέα του έργου, Λούμπλιν- Πολωνία

Eιδικοί στην επαγγελματική καθοδήγηση από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λούμπλιν της Πολωνίας από τις 23 έως τις 27 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος OIC Poland! Δύο εμπειρογνώμονες από κάθε εταίρο είχαν την ευκαιρία να:

δοκιμάσουν τα εργαλεία του έργου που έχουν αναπτυχθεί- Διαδικτυακό εργαλείο αξιολόγησης σχετικά με της σταδιοδρομία για μαθητές και το Παιχνίδι- Γνωρίστε την αγορά εργασίας.συζητήσουν για το περιεχόμενο της Εκπαιδευτικής Εργαλειοθήκηςπροετοιμαστούν για τη χρήση και πιλοτική εφαρμογή των αποτελεσμάτων του έργου

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η τρίτη διακρατική συνάντηση του έργου, στις 28 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο σχετικά με τα παραδοτέα του έργου, τα βήματα για την υλοποίηση τους, για την ανταλλαγή των μαθητών στην Ισπανία καθώς επίσης και να προκαθορίσουν τις επόμενες συναντήσεις.

Επικείμενα αποτελέσματα και στόχοι του έργου

Επόμενοι στόχοι και ενέργειες για την κοινοπραξία του έργου είναι η ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή των παραδοτέων: το Διαδικτυακό εργαλείο επαγγελματικών ικανοτήτων για τις ικανότητες των μαθητών, το ηλεκτρονικό Παιχνίδι - «Γνωρίστε καλύτερα την αγορά εργασίας» και ο Εκπαιδευτικός Οδηγός, που αποτελείται από διάφορες ενότητες όσον αφορά την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο guidEU, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα