Aντίδραση Νίκου Κατσουρίδη για το γλωσσάρι (vid)

Για το περιλάλητο κοινό γλωσσάρι που προωθεί ο ΟΑΣΕ με την εμπλοκή της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Ένωσης Συντακτών τοποθετήθηκε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης.

Ο κ. Κατσουρίδης, κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω ζήτημα, σημείωσε, αρχικά, ότι θα μπορούμε να εκφραστούμε τελεσίδικα, όταν δούμε το κείμενο για το γλωσσάρι που ετοιμάζει ο ΟΑΣΕ.

Ωστόσο,

πρόσθεσε πως, αν η προσπάθεια είναι να παραποιηθούν γεγονότα για να ωραιοποιούν καταστάσεις, «θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα σταθώ μόνο σε μια λέξη. Εάν θα αναζητηθεί τρόπος τώρα, είτε να αποφεύγεται η αναφορά σε κατοχή είτε να βρεθεί άλλος τρόπος να ονομάζεται, να περιγράφεται, θεωρώ ότι είναι εκτός πραγματικότητας αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο, γιατί, σε τελευταία ανάλυση, αυτό σημαίνει και το τέλος μας», τόνισε ο κ. Κατσουρίδης.

Παράλληλα, ο κ. Κατσουρίδης έθεσε ζήτημα εκπροσώπων της Κύπρου στον ΟΑΣΕ, οι οποίοι, όπως σημείωσε, ανεξαρτήτως του πώς τοποθετήθηκαν άλλοι οργανισμοί (βλ. Ένωση Συντακτών και Επιτροπή Δεοντολογίας), πρέπει να εξηγήσουν γιατί υπάρχει αυτή η στάση από τον ΟΑΣΕ.

Την ίδια ώρα, διερωτήθηκε αν αυτοί που εμπνέονται αυτές τις πρακτικές, παίρνουν μαθήματα από άλλες εμπειρίες διεθνώς.

«Όταν ο ενδιαφερόμενος λαός καθημερινά βιώνει ένα πράγμα, δεν μπορείς με λόγια και με σεμινάρια να το ανατρέψεις», κατέληξε.

Σε σχόλιο επί του ιδίου ζητήματος προέβη και ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδας «Σημερινή» Σάββας Ιακωβίδης.

Ο κ. Ιακωβίδης έδωσε, με τη σειρά του, παραδείγματα τέτοιων αμερικανικών αντιλήψεων επίλυσης κρίσεων, οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς.

Ο ίδιος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έρθουν κάποιοι και να πουν στους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους ότι επειδή ενοχλείται η άλλη πλευρά, θα λέμε την τουρκική εισβολή και κατοχή, γεγονότα του 1974 και 1964.

Keywords
Τυχαία Θέματα