Βαθιά στο λάκκο των λεόντων! (vids)

Η Μπιλμπάο ήταν από άλλο πλανήτη και διέσυρε την Μπαρτσελόνα με 4-0 στον Λάκκο των Λεόντων, αγγίζοντας τον τίτλο του ισπανικού super cup. Χατ τρικ ο Αντούριθ.

Την πρώτη κούπα ύστερα από 31 χρόνια μπορούν να ονειρεύονται στην Αθλέτικ. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε μία εκπληκτική παράσταση στο Nuevo San Mames κόντρα στην νταμπλούχο Ισπανίας, την υποχρεώσε

σε ταπεινωτική ήττα και έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς της Δευτέρας στο Camp Nou. Τρομερό γκολ από το κέντρο πέτυχε ο Σαν Χοσέ, πρώτος παίκτης που κάνει χατ τρικ σε βάρος των Μπλαουγκράνα από το 2005 ο Αντούριθ, σε ένα ματς στο οποίο ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε να κάνει αλλαγές. Για πρώτη φορά από το 2007 χάονουν με διαφορά 4 γκολ από ισπανική ομάδα οι Καταλανοί.

Σαφώς καλύτερα μπήκαν στο ματς οι γηπεδούχοι και αφού προσπάθησαν με Εράσο (11’) και Λαπόρτ (12’) άνοιξαν το σκορ με έναν τρόπο που δύσκολα θα περίμενε κάποιος. Ο Τερ Στέγκεν βγήκε χωρίς να πιέζεται από την περιοχή για να διώξει με κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον Σαν Χοσέ και εκείνος αφού έκανε κοντρόλ έκανε τρομερό σουτ από τα 50 μέτρα 1-0. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως οι Βάσκοι δεν της επέτρεψαν να πάρει τα ηνία, με τον σκόρερ τους να κόβει πριν τη γραμμή τη σέντρα του Σουάρες (27’). Η Αθλέτικ είχε πίεση και δύναμη στο παιχνίδι της και τα κατάφερε εξαιρετικά ειδικά με τον Μέσι, ο οποίος έπρεπε να στήσει τη μπάλα για φάουλ στο 45’ για να φανεί στο ματς, όμως ο Ιραϊθόθ απέκρουσε στο παραθυράκι την εκτέλεση του Αργεντινού.

Αυτό που έγινε στο δεύτερο μέρος λίγοι θα μπορούσαν να το έχουν φανταστεί. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει αμέσως και ο Πέδρο άγγιξε το 1-1 στο 51’ όμως στο βολέ του μέσα από την περιοχή η μπάλα πήγε στο οριζόντιο και έσκασε στο έδαφος και στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Μέσι από το πέναλτι έβγαλε σε κόρνερ ο Ιραϊθόθ. Αυτές ήταν και οι τελευταίες φάσεις για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε αφού η Αθλέτικ έγινε η απόλυτη κυρίαρχος σε ένα ιστορικό βράδυ.

Στο 53’ ο Σαμπίν έκλεψε από τον Σέρτζι Ρομπέρτο και αφού ταλαιπώρησε τον Ντάνι Αλβες έκανε τη σέντρα και ο Αντούριθ με δυνατή κεφαλιά το 2-0. Τα λάθη δεν είχαν τελειώμό για την Μπάρτσα, με τον Αλβες να είναι μέσα και επόμενα δύο. Στο 62’ ύστερα από σέντρα από δεξιά δεν κατάφερε ούτε να κάνει κοντρόλ, ούτε να διώξει και ο Αντούριθ το εκμεταλλεύτηκε εκτελώντας ξανά τον Τερ Στέγκεν (3-0). Ούτε οι αφοσιονάδος της Αθλέτικ δεν θα φαντάζονταν τη συνέχεια. Στο 66’ πήκε ο Λέκουε στη θέση του Σαμπόιν και στο επόμενο λεπτό ο Βραζιλιάνος μπακ τον έριξε στη μικρή περιοχή παραχωρόντας πέναλτι. Ο Αντούριθ πήρε τη μπάλα και αφού ξεγέλασε τον Γερμανό keeper των Μπλαουγκράνα έκανε το 4-0 και έγινε ο πρώτος παίκτης που κάνει χατ τρικ σε βάρος των Καταλανών μετά τον Ντιέγο Φορλάν το 2005. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η ομάδα του Βαλβέρδε έκανε αυτό που έπρεπε και με το παραπάνω και στην ρεβάνς της Δευτέρας (17/08) έχει μεγάλο προβάδισμα για την κούπα.

Αυτή ήταν η ήττα Νο30 στην έδρα της Αθλέτικ για την Μπαρτσελόνα η οποία για πρώτη φορά από το 2001 δέχθηκε 4 γκολ σε δύο σερί επίσημα ματς (Βιγιαρεάλ, Σαραγόσα).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Σαν Χοσέ, Μπενιάτ, Σαμπίν (66’ Λέκουε), Εράσο (77’ Γουρπέγκι), Σουσαέτα (85’ Μπόβεδα), Αντούριθ.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Βερμάελεν, Μπαρτρά, Αλβες, Αντριάνο, Μασεράνο, Σέρτζι Ρομπέρτο (60’ Ράκιτιτς), Ραφίνια (52’ Ινιέστα), Πέδρο (71’ Σ¨αντρο), Μέσι, Σουάρες.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα