Βάτερμαν για ΑΠΟΕΛ, Κύπρο, Ολλανδία και Φαν Χάαλ

Μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ της Ολλανδίας παραχώρησε ο Μπόι Βάτερμαν. Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ μίλησε για τη μεταγραφή του στην ομάδα, για το φετινό τίτλο και την πορεία στην Ευρώπη, για την Κύπρο αλλά και την καριέρα του στην Ολλανδία. Έκανε ειδική αναφορά στον Φαν Χααλ τον οποίο είχε προπονητή του στην Άλκμααρ.

Αρχικά ο Βάτερμαν ανέφερε για την ζωή του στην Κύπρο

και τον ΑΠΟΕΛ: "Η ζωή είναι ωραία εδώ. Είμαι 33 χρόνων και όταν η ομάδα, μου έκανε την προσφορά, προχωρήσαμε νωρίς για αυτό. Το πιο πιθανό είναι να τελειώσω εδώ την καριέρα, με όσο περισσότερα τρόπαια ελπίζω. Είναι δύσκολο να το συγκρίνω με άλλες χρονιές. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η κορυφαία ομάδα στην Κύπρο. Είμαστε πρωταθλητές για 5η σερί χρονιά. Εδώ υπάρχουν 5-6 καλές ομάδες, αλλά είμαστε στην κορυφή. Επίσης υπάρχει εμπειρία στην ομάδα με αρκετούς παίκτες πάνω από 30 ετών και δεν είμαι πια ο πιο νεαρός. Μερικοί από εμάς έπαιξαν σε μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες όπως οι Ντε Καμάργκο, Μπαράλ και Μοράις. Ήμουν ελεύθερος μετά την περίοδο στην Karabukspor στην Τουρκία. Υπήρχαν κάποιες επαφές με Ολλανδικές ομάδες, όμως τίποτα σοβαρό. Ήταν αυτό που με ενόχλησε. Ο ΑΠΟΕΛ ήρθε αρκετά γρήγορα, αλλά αρχικά είχα τις αμφιβολίες μου. Επίσης δεν ήξερα το Κυπριακό πρωτάθλημα. Αλλά τελικά πείστηκα. Ο ΑΠΟΕΛ παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Πραγματικά δεν μετανιώνω.

Μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια γίναμε δεκτοί περίπου από δέκα χιλιάδες φίλους της ομάδας. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και μετά τον τελικό κυπέλλου. Δυστυχώς αποκλειστήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Κοπεγχάγη. Έχουμε κερδίσει δυο φορές τον Ολυμπιακό Πειραιώς και ήταν πολύ ιδιαίτερο για τον κόσμο εδώ, αφού ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Στη συνέχεια αποκλείσαμε την Μπιλμπάο, όμως αποκλειστήκαμε από την Άντερλεχτ. Είναι όλοι πολύ περήφανοι για εμάς. Οι άνθρωποι εδώ είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Ο καθένας έρχεται για ένα αυτόγραφο ή φωτογραφία. Η Κύπρος είναι πραγματικά όμορφο νησί. Η περίοδος των διακοπών ξεκίνησε πριν κανένα μήνα. Στη συνέχεια γεμίζει το νησί.

Είναι πανέμορφα στην Κύπρο. Η θερμοκρασία είναι από 35 μέχρι 40. Είναι μια ασφαλή χώρα και δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έγκλημα. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και είναι περίεργο ότι η χώρα είναι χωρισμένη σε δυο μέρη. Τουρκική και Ελληνική. Έχω ακούσει και διαβάσει πολλά. Πριν από περίπου 40 χρόνια υπήρχε πόλεμος εδώ. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί και κατέκτησαν ένα κομμάτι του νησιού. Η Τουρκική πλευρά είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Η γλώσσα, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, εστιατόρια, τα πάντα.

Θα είμαι εδώ τουλάχιστον για ακόμα δυο χρόνια. Η γυναίκα μου και εγώ σκεφτόμαστε να χτίσουμε σπίτι στο μέλλον. Ο γιός μας είναι 2 χρονών. Ίσως πάμε μερικά χρόνια στην Ολλανδία, αλλά προς το παρόν είμαστε καλά. Το μόνο πράγμα που μου λείπει είναι η οικογένεια και οι φίλοι μου. Όλοι οι Κύπριοι τρώνε αρκετό κρέας (γέλια). Η γυναίκα μου πάει μια φορά το μήνα στην Ολλανδία για τη δουλειά της.

Τον Εμπεσίλιο τον γνωρίζω από τον Άγιαξ. Τρώμε μαζί συχνά. Τον βοήθησα να εγκλιματιστεί με βόλτες στην πόλη και στο νησί. Η Λεμεσός είναι πραγματικά όμορφη και είναι μόνο 40 λεπτά από εδώ. Με τον Εμπεσίλιο βλέπουμε μαζί αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και τις παλιές μου ομάδες.

Εάν κρατά επαφές με συμπαίκτες του στην Αϊντχόφεν απάντησε: «Έχω επαφές με τους Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Orlando Engelaar, Jeremain Lens και Luciano Narsingh. Κρατώ επαφές και με συμπαίκτες μου από τον Άγιαξ, Χέρενφεϊν, Άλκμαάρ, Ντε Χάαγκ και Ντε Κράφσιαπ. Ο Gianni Zuiverloon είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου και έχω σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί του. Έχω δημιουργήσει καλές φιλίες στο ποδόσφαιρο».

Με τον Gianni Zuiverloon βρισκόσασταν μαζί στην Εθνική U21, πριν 10 χρόνια όταν κατακτήσατε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ολλανδία. «Ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου στη καριέρα μου. Ήταν ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά και έχω πολύ ξεχωριστές αναμνήσεις. Μαζί με τους Hedwiges Maduro, Ryan Babel and Kenneth Vermeer συνεχίζω να έχω επαφή. Πρέπει όμως να συγχαρώ τον Κένεθ για τον διεθνή τίτλο. Είμασταν μια ωραία ομάδα και ήταν πολύ καλές στιγμές. Ο χρόνος φεύγει γρήγορα. Πέρασαν ήδη 10 χρόνια. Ίσως να είναι στιγμή για μια επανασύνδεση».

Είσαι ήδη στα 33. Πόσο ακόμα πιστεύεις πως θα αγωνίζεσαι;

«Όσο απολαμβάνω τον παιχνίδι και σωματικά μπορώ να το χειριστώ θα παίζω. Τα λεφτά παίζουν ρόλο όταν είσαι μικρός στο ποδόσφαιρο, για μένα πλέον δεν μου κάνουν αίσθηση. Θα σταματήσω το ποδόσφαιρο όταν νιώσω πως είμαι κουράστηκα».

Τέλος αναφέρθηκε από ποιους έχει μάθει περισσότερα όλα αυτά τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο: «Από τους Λουίς Φαν Χαάλ και τον Φοπ Ντε Χάαν. Έμαθα πάρα πολλά απ’ αυτούς σε νεαρή ηλικία. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Πιβς γιατί μου έδωσε την δυνατότητα να κάνω ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία της Ολλανδίας με την Χέρενφεϊν. Ήταν πολύ καλός και σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα μου. Με τον Φαν Χάαλ ήταν σκληρά αλλά έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό. Ήταν αυταρχικός σαν άνθρωπος αλλά σαν προπονητής υπερασπιζόταν τους παίκτες του. Ήταν παρών στα αποδυτήρια. Αυτό έζησα εγώ. Στην Άλκμααρ στο πρώτο ή δεύτερο παιχνίδι μου έκανα πέναλτι και στην εκτέλεση έπεσα στην αντίθετη κατεύθυνση. Πίστευα πως θα έκανα σωστή πρόβλεψη όμως αργότερα ο Φαν Χαάλ μου είπε πως δεν είμαι σε Καζίνο. Με ρώτησε εάν είχα συμβόλαιο με την Άλκμααρ και αν είχα θα εισηγείτο να το διακόψουν. Φυσικά αυτό δεν συνέβη. Χρειαζόμουν ένα τέτοιο προπονητή για να ωριμάσω ποδοσφαιρικά. Εάν ήμουν προπονητής εγώ τώρα θα ενεργούσα διαφορετικά. Πλέον στο ΑΠΟΕΛ έχω ένα ιδιαίτερα ήσυχο προπονητή. Θα απολαύσω το ποδόσφαιρο για ακόμα μερικά χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα