Βασ1λιάς... Ρότζερ Φέντερερ! (video)

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά την απώλεια του πρώτου σετ «ισοπέδωσε» τον Ρόμπιν Χάασε, προκρίθηκε στα ημιτελικά του ΑBN Amro World Tennis Tournament και, το κυριότερο, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που φτάνει στο νούμερο 1 του κόσμου!

Είκοσι (και αριθμητικώς προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 20) Grand Slams. 96 τίτλοι καριέρας. 237 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της ATP

και 302 στο σύνολο. Ανταγωνιστικός μέχρι τα βαθιά του τενιστικά «γεράματα» και, πιθανότατα, ο πιο εντυπωσιακός παίκτης όλων των εποχών.

Ωστόσο, όλ' αυτά μοιάζουν να ωχριούν μπροστά στο επικό σημερινό κατόρθωμα του Ρότζερ Φέντερερ- κι ας ήρθε σ' έναν «ταπεινό» προημιτελικό: ο Ελβετός θρύλος του αθλήματος επικράτησε με 2-1 σετ του Ρόμπιν Χάασε και μ' αυτή του τη νίκη ανέβηκε- μετά από 5.5 ολόκληρα χρόνια!- στην κορυφή της ATP. Έτσι, έγινε ο γηραιότερος που το έχει καταφέρει (36 ετών και 195 ημερών τη Δευτέρα), ξεπερνώντας κατά μια τριετία τον Αντρέ Άγκασι (33).

Τα πράγματα, ωστόσο, δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο σήμερα για τον «Φεντ»: ο Ολλανδός (αλλά όχι και τόσο... γηπεδούχος) Χάασε αφού έσωσε τρία break points του Ελβετού στο εναρκτήριο game ήταν εξαιρετικός στο πρώτο πρώτο σετ και μ' ένα κομβικό break στο 9o game κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

Από κει και πέρα, όμως, ακολούθησε ελβετική καταιγίδα: ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του, ο Φέντερερ- έχοντας το forehand του σε δαιμονιώδη κατάσταση- «βομβάρδιζε» συνεχώς τον Χάασε και πήρε δια περιπάτου τα επόμενα δύο σετ (6-1, 6-1), κλείνοντας σε 80 λεπτά το ματς.

Κάπως έτσι, ο Ρότζερ έγραψε γι' ακόμα μια φορά τενιστική ιστορία, καθώς διέλυσε μια σειρά από ρεκόρ: τα 14 χρόνια και 17 ημέρες από την πρώτη φορά που ανέβηκε στο νο1 του κόσμου (Φλεβάρης του 2004) είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ένας παίκτης βρέθηκε στην κορυφή της ATP .

Παράλληλα έγινε, όπως είπαμε, ο γηραιότερος που το πετυχαίνει, ενώ τα 5 χρόνια, οι 3 μήνες και οι 2 εβδομάδες που πέρασαν από την τελευταία φορά που ήταν ξανά στην κορυφή (Νοέμβρης του 2012) αποτελεί επίσης ρεκόρ.

The moment @RogerFederer sealed a return to the No.1 ranking...

Defeats Haase 4-6 6-1 6-1 in Rotterdam.#abnamrowtt pic.twitter.com/NMmc6VUfyi

Tennis TV (@TennisTV) February 16, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα