Βαλεντίνο Ρόσι μίλησε για το μέλλον του

Λίγες ώρες μετά τον χθεσινό αγώνα στην Αραγονία που μάλλον έβαλε τέλος στα φετινά του όνειρα για τον τίτλο, ο Βαλεντίνο Ρόσι μίλησε στο gpone.com και ανέλυσε το «πλάνο» του για τα επόμενα χρόνια.

Όχι, τα νούμερα είναι σωστά- είναι πράγματι 37 ολόκληρων ετών. Μιλώντας με αμιγώς δίτροχους όρους, είναι υπέργηρος. Θα έπρεπε να έχει βγει εδώ και μια 2ετία- 3ετία στην σύνταξη και ν' απολαμβάνει κάπου στη Ρώμη τις σαγκριές του, μεταφερόμενος με ασφάλεια (ας πούμε με το λεωφορείο) στο πλησιέστερο εστιατόριο.

Δεν έχει καμία θέση ένας άνθρωπος γεννημένος το 1979 να ρισκάρει τη ζωή του στο MotoGP, έτσι δεν είναι;

Έτσι θα έπρεπε να είναι. Όμως, ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε αναβάτης, αλλά ο κορυφαίος όλων των εποχών. Γι' αυτό πέρυσι έχασε στο νήμα το 10ο προσωπικό παγκόσμιο πρωτάθλημα και γι' αυτό φέτος είναι ο μόνος που έχει κάποιες ελπίδες να στερήσει τον τίτλο από τον υπερηχητικό Μαρκ Μάρκεθ.

Κι αν δεν το καταφέρει φέτος, δε χάθηκε ο κόσμος- έχει συμβόλαιο με τη Yamaha γι' ακόμα μια διετία. Και ίσως και για λίγο περισσότερο: ο αρχιμηχανικός του «Γιατρού» δήλωσε πως δεν είναι και τόσο σίγουρος πως ο Βαλεντίνο θ' αποσυρθεί μετά το τέλος του 2018 και ο Ιταλός φρόντισε να τον επιβεβαιώσει.

«Συμφωνώ απολύτως μαζί του. Για την ακρίβεια, τρελαίνομαι και μόνο στην ιδέα ότι θα σταματήσω το 2018. Μου αρέσουν τα μακροπρόθεσμα πλάνα. Όταν τελειώσει η σεζόν του 2018 θα το σκεφτώ αρκετά και πολλά θα εξαρτηθούν από τ' αποτελέσματα. Το μόνο αρνητικό είναι πως αποτελεί ντροπή το να συνεχίζεις να τρέχεις μετά τα 40!», ήταν τα λόγια του «Βάλε», ο οποίος δείχνει πως δε σκοπεύει να κρεμάσει στο εγγύς μέλλον το... κράνος του.

Βέβαια, η άμμος είναι από τη λάθος πλευρά της κλεψύδρας και ο Χρόνος που κάποτε αποτελούσε φίλο του, τώρα πλήττει ανεπανόρθωτα τον Βαλεντίνο. Το 10ο πρωτάθλημα πολύ δύσκολα θα έρθει στα 38 ή τα 39 ή τα 40.

Ο «Γιατρός» όσο περισσότερο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο θυμίζει τον Δον Κιχώτη που κυνηγάει ανύπαρκτους μύλους.

Όμως, αλήθεια, ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δε θα τους πιάσει;

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μηχανοκίνητη τύχη και να παραμείνει η Yamaha ανταγωνιστική.

Για τα υπόλοιπα φροντίζει ο «παππούς» με το 46.

Keywords
Τυχαία Θέματα