Βαφεάδης: Να παραδειγματιστούμε από τις αξίες των ηρώων μας

Το μήνυμα ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από τις αξίες και τα ήθη των ηρώων μας, έστειλε την Κυριακή ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στο μνημόσυνο των πεσόντων κατα την τουρκική εισβολή, στην Πάφ.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού.

«Σήμερα μαζευτήκαμε στον Ιερό αυτό Ναό, να θυμηθούμε τους ήρωες μας, να τους τιμήσουμε, να τους μνημονεύσουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Βαφεάδης. Είναι μια μέρα μνήμης και τιμής,

συνέχισε για να προσθέσει ότι «για εμάς, οι ήρωες μας είναι ένα παράδειγμα για τις αξίες τους και τα ήθη τους, και πως εμείς οι ίδιοι που έχουμε μείνει πίσω πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της χώρας μας».

Εκφωνόντας τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Παντελής Σκλιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πλέον γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, αλλά και τις δυνατότητές μας. Η ισχύς των κρατών, συνέχισε, δεν εξαρτάται ούτε εξαντλείται στον αριθμό ή την εμβέλεια των κανονιών και πυραύλων, και το έλλειμμα ισχύος ισορροπείται από την σταθερή και συνεπή προσήλωση στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, όπως ανέφερε.

Είπε ακόμη πως απαιτείται η ενδυνάμωση και ενεργοποίηση τριών αλληλένδετων συστατικών πυλώνων, της εθνικής κυριαρχίας και της ισχύος των κρατών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα