Πως σχολιάζει ο Β. Παπαδόπουλος τις δηλώσεις Ερντογάν

Στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, μιλώντας για τη σημερινή επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

«Παρατηρήσαμε διαφορετική ρητορική από αυτήν που παρατηρήθηκε στη «μετά Crans - Montana εποχή» δήλωσε ο Β. Παπαδόπουλος σε σχέση με τις δηλώσεις του Τούρκου Προεδρου, Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι

μένει να δούμε αν πράγματι πρόκειται για διαφορετική ρητορική ή θα παραμείνει στις αδιάλλακτες θέσεις, που είχε η τουρκική πλευρά μετά το αδιέξοδο στο Κραν Μοντάνα

Μιλώντας από το στούντιο του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αν και η στάση της τουρκικής πλευράς στο Crans – Montana ήταν αδιάλλακτη και μη εποικοδομητική, εντούτοις σήμερα ο Ερντογάν παρουσίασε διαφορετική ρητορική στις εν λόγω θέσεις, κάνοντας λόγο για μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Ελπίζουμε ότι εννοεί λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων που καθόρισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Αν δεν αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός και καταργηθούν τα εγγυητικά δικαιώματα, δεν μπορούμε να 'χούμε βιώσιμη λύση», τόνισε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι μένει να δούμε αν ο κ. Ερντογάν εννοεί όντως βιώσιμη λύση, τη λύση στη βάση των παραμέτρων που καθόρισε ο ΓΓ ΟΗΕ.

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε ότι τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ούτως ώστε να συντονιστούν Αθήνα και Λευκωσία και να διαβιβαστεί στον Ερντογάν, ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη λύση που επιδιώκει η ε/κ πλευρά.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο βίντεο, στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα