Τζανακόπουλος: Οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν

«Οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν», δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις εξελίξεις με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράζει, παράλληλα, την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι απαραίτητες διαδικασίες

και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα αφεθούν ελεύθεροι, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους προκλήσεις από αυτή την ανεύθυνη και κοντόφθαλμη στάση της Τουρκίας. Η χώρα μας, δεν είναι στα λόγια, αλλά στην πράξη ο πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διασφαλίζονται με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία και όχι με κραυγές και εθνικιστικές κορώνες. Επιπλέον, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για μη υπεύθυνη εθνική στάση και υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χορεύουν στο χορό των ακροδεξιών της ΝΔ αλλά και των εθνικιστικών κύκλων που υπάρχουν στην Τουρκία».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα