Τσιτσιπάς: «Προτιμώ ένα Grand Slam από το Νο.1»

Μίλησε και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην... περιβόητη συνέντευξη τύπου του Σινσινάτι, όπου αποκάλυψε ότι δεν έχει εμβολιαστεί και ούτε πρόκειται μέχρι να γίνει υποχρεωτικό.

Καταρχάς, απάντησε στο δίλημμα Grand Slam ή Νο.1 του κόσμου. «Νιώθω πως κερδίζοντας ένα major παίρνεις πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά και πολλούς βαθμούς, οπότε αργά ή γρήγορα θα σε φέρει και στο Νο.1. Δεδομένης της θέσης που είμαι

τώρα, θα ήταν μεγάλη η διαφορά. Αν βρισκόμουν έξω από το Top 10 ή στο 7-8, τότε θα ήταν διαφορετική ιστορία. Αλλά η απάντησή μου είναι πως προτιμώ ένα Grand Slam».

Αναφέρθηκε και στην άνοδό του στο Νο.3. «Δεν είχα ιδέα. Ξύπνησα μια Δευτέρα πριν από μερικές εβδομάδες και κάποιος μου είπε ότι είμαι Νο.3. Δεν είχα ιδέα τι θα έπρεπε να κάνει ο Ναδάλ για να φτάσω εγώ εκεί, δεν ήμουν ενημερωμένος και δεν παρακολουθούσα τένις εκείνες τις μέρες. Ένιωσα, όμως, όμορφα, τα rankings είναι εκεί για κάποιον λόγο. Δείχνουν κάτι σημαντικό. Το επόμενο βήμα είναι το Νο.1, στο οποίο ελπίζω να φτάσω μια μέρα».

Και επανέλαβε ότι βασικός στόχος του είναι οι βαθμοί. «Η προτεραιότητά μου είναι να παίζω καλό τένις και όπως έχω ξαναπεί δεν με ενδιαφέρει να κερδίσω τον τίτλο σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι, θέλω να είμαι στους καλύτερους παίκτες και να κερδίζω πολλούς βαθμούς. Στοχεύω στα μεγάλα τουρνουά που δίνουν πολλούς πόντους».

Σχολίασε, τέλος, την είδηση για το νέο χειρουργείο του Ρότζερ Φέντερερ. «O Φέντερερ έχει υπάρξει στο tour περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ενεργό παίκτη αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι πήρε τη σωστή απόφαση και ότι υπάρχει πολλή σκέψη πίσω απ' αυτή. Ελπίζω να ξαναγυρίσει υγιής, το τένις τον χρειάζεται, είναι κάποιος που δίνει πολλά στο άθλημα. Μπορεί να μην βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη αγωνιστική και φυσική κατάσταση, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει υγιής. Δεν είναι πολύ ωραίο να βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε έναν θρύλο του αθλήματος, που έχει κάνει ανθρώπους να ονειρευτούν και να θέλουν να βρεθούν στη θέση του. Το τένις είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα και αυτό φαίνεται και από τον Φέντερερ, που στην ηλικία των 40 το σώμα του δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και δεν είναι το καλύτερο να πρέπει να υποβληθείς σε χειρουργική επέμβαση σε τέτοια ηλικία. Θέλω να του δώσω τις καλύτερες μου ευχές μέσα απ' αυτή τη συνέντευξη».

Μιλώντας για τον Φεντ, ο Στέφανος άφησε να εννοηθεί ότι θα βρίσκεται στο Laver Cup, αν και ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση των διοργανωτών

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα