Ο νέος σχεδιασμός του Twitter θα διορθωθεί μετά από καταγγελίες

Το Twitter κάνει αλλαγές στον νέο επανασχεδιασμό του, αφού οι χρήστες παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους και ενοχλήσεις.

Αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο επανασχεδιασμός που αφορούσε κυρίως χρώματα υψηλής αντίθεσης και μια προσαρμοσμένη γραμματοσειρά, Chirp.

 Το κοινωνικό δίκτυο είπε ότι «μπορεί να νιώθετε περίεργα στην αρχή, αλλά θα βελτιωθεί στην πορεία και θα καθάριζε η "οπτική ακαταστασία"».Αλλά πολλοί, ειδικά με ανάγκες προσβασιμότητας, το βρήκαν μπερδεμένο, δύσκολο να διαβαστεί και δυσάρεστα φωτεινό.

«Είναι

μικρότερο και πιο πυκνό τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κουράσω περισσότερο τα μάτια μου για να διαβάσω», έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος είπε: «Είναι απλώς αδύνατο να διαβάσει κανείς εάν έχει προβλήματα όρασης».

We're making contrast changes on all buttons to make them easier on the eyes because you told us the new look is uncomfortable for people with sensory sensitivities. We're listening and iterating.

Twitter Accessibility (@TwitterA11y) August 13, 2021

Λίγες ημέρες αργότερα, ένα tweet από τον λογαριασμό προσβασιμότητας του τεχνολογικού κολοσσού έλεγε: «Κάνουμε αλλαγές αντίθεσης σε όλα τα κουμπιά για να τα κάνουμε πιο εύκολα στα μάτια γιατί μας είπατε ότι η νέα εμφάνιση είναι άβολη για άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες.» Και την επόμενη μέρα, είπε: «Εντοπίσαμε προβλήματα με τη γραμματοσειρά Chirp για χρήστες Windows και εργαζόμαστε ενεργά για επιδιόρθωση.»

Διαβάστε Επίσης: Νέα κατηγορία influencers που προωθούν εγκληματικές απάτες

Ωστόσο, πολλοί χρήστες είχαν παραπονεθεί για τη νέα γραμματοσειρά στα κινητά τηλέφωνα.

Και, απαντώντας σε έναν ενδιαφερόμενο χρήστη που ζήτησε να είναι σε θέση να επιλέξει τη δική του γραμματοσειρά, το Twitter υποσχέθηκε μελλοντικές αλλαγές.

I want to give a bit more depth to Chirp, our new typeface.


Type, in 280 character doses, is the foundation of Twitter. In the history of the company we’ve either relied on someone else’s typeface, from SF Pro and Roboto, to Helvetica Neue in our brand. pic.twitter.com/OrvlYsxF9g

— Derrit DeRouen (@DerritDeRouen) January 27, 2021

Ανακοινώνοντας τη νέα γραμματοσειρά, τον Ιανουάριο, ο επικεφαλής του εμπορικού σήματος Twitter Derrit DeRouen είπε ότι «είχε σχεδιαστεί, από το ελβετικό χυτήριο Grilli, για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρουμε το συναίσθημα - και η ευρέως χρησιμοποιούμενη τυποποιημένη γραμματοσειρά Helvetica δεν ήταν κατάλληλη».

Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζουν συχνά αντίδραση στις αλλαγές.

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα