Τσίπρας: Η Ελλάδα κάνει ότι είναι δυνατό για λύση

Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση προς το Reuters ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η πολύ κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε μήνυμά του παράλληλα στο Twitter

ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «αυτή είναι η στιγμή για μία ιστορική πολιτική απόφαση για το μέλλον της Ευρώπης».Στη δήλωσή του στο Reuters ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτό και πρόσθεσε πως έφτασε η ώρα των ιστορικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.

This is the moment for a historic political decision for the future of #Europe pic.twitter.com/vdBcv10UXk

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) February 20, 2015

Η γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Η Ελλάδα έχει κάνει ότι ήταν δυνατό, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση με βάση την αρχή του διπλού σεβασμού.» Του σεβασμού στους κανόνες της ΕΕ και του σεβασμού στη δημοκρατία και τη λαϊκή ετυμηγορία στα κράτη μέλη.» Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή. Η ώρα των ιστορικών πολιτικών αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης έφτασε».

Keywords
Τυχαία Θέματα