Τσίπρας για Κυπριακό: Λύση που να εμπεδώνει ασφάλεια

Tη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις δικοινοτικές συνομιλίες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο `Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

προσφωνώντας, σήμερα, την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Μία λύση που να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας σε όλο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικούς θεσμούς, όπως το θεσμό των εγγυήσεων, υπογράμμισε ο `Ελληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής.

`Οπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της παρουσίας του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο, ο κ. Τσίπρας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΚΣΣΕ, Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργο Λουκαϊδη και Κωστή Ευσταθίου.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, Στέλλα Κυριακίδου, εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό τις θερμές ευχαριστίες της αντιπροσωπείας για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη βοήθεια της Ελλάδας, αλλά και για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο κ. Τσίπρας, σε ότι αφορά στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κύπρο, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα