"Οι Ε/κ δεν κάνουν δουλειά αν δεν ρωτήσουν τους παπάδες"

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων, αναφορικά με το θέμα της συμβολής ή όχι τουρκικών μέσων.

Χωρίς να ρωτήσουν την Εκκλησία, οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κινηθούν, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός, σε δηλώσεις του από το Αφιονκαραχισάρ της Τουρκίας, είπε ότι είναι έτοιμοι να πάνε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και ότι μπορούν να παρέμβουν αμέσως. "Η νότια Κύπρος για κάποια περίοδο έμεινε χωρίς νερό μάλλον. Είχαν ανάγκη και για πετρέλαιο.

Είπαμε να τους δώσουμε νερό και καύσιμα. Οι παπάδες εκεί είπαν δεν είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό νερό και τα καύσιμα. Οι Ε/κ δεν μπορούν να κάνουν δουλειά αν δεν ρωτήσουν τους παπάδες. Αλλά αν θέλουν, ας πάρουν άδεια από τους παπάδες να πάμε να σβήσουμε την πυρκαγιά", υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Για τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι "οι Ε/κ θέλουν να προσγειωθούν τα τουρκικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της ε/κ πλευράς" ο Βεϊσέλ Έρογλου είπε: "Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, να μας συγχωρήσουν. Για μας εκεί είναι ο ε/κ τομέας της νοτίου Κύπρου. Μόνο αν υπάρξει λύση. Εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μην ανησυχείτε.

Κάνουμε μεγάλα βήματα. Εμείς δεν είμαστε σε εκείνο το σημείο. Κατεβαίνουμε όπου θέλουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πρόθεση να κατεβούμε με τα αεροσκάφη μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα