Τσέλσι και Ζάχαβι σώζουν την Μουσκρόν

Η Τσέλσι σώζει την Μουσκρόν. Όπως έγινε γνωστό η ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς μαζί με τον μάνατζερ Πίνι Ζάχαβι, αποφάσισαν να να επενδύσουν 8,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν το 90% των μετοχών του βελγικού συλλόγου και να τον σώσουν από την πτώχευση.

Η Μουσκρόν κήρυξε πτώχευση το 2010 και έκτοτε βίωσε μία επισφαλή οικονομική κατάσταση από την μία πλευρά και δημιουργώντας

λίγα έσοδα από την άλλη, προσελκύοντας ολοένα και λιγότερους τηλεθεατές.

Η πρώτη βοήθεια στους Βέλγους έφτασε από τη γαλλική ομάδα της Λιλ, η οποία διέκοψε την συμμετοχή της στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μία κίνηση που έγινε προκειμένου να διευκολυνθεί ο σουλτάνος του Ομάν Σαίντ Αλ Σάιντ, με περουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται στα 700 εκατ. δολλάρια, να πάρει τον σύλλογο, κάτι που τελικά δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Τώρα, μία επενδυτική ομάδα με επικεφαλής τον Ζάχαβι, μέσα από μία εταιρεία που έχει έδρα τη Μάλτα, με την βοήθεια του πρώην προέδρου της Ναντ, Ζαν Λικ Γκριπόν, και του Καμερουνέζου μάνατζερ, Τένι Ιερίμα, ως μεσολαβητές έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να λύσει τα προβλήματα του βελγικού συλλόγου.

Η Τσέλσι, από την μεριά της, αποφάσισε να βοηθήσει τη Μουσκρόν, προκειμένου να τα κορυφαία ταλέντα της να περάσουν στις ακαδημίες της πρωταθλήτριας Αγγλίας. Ο πρόεδρος της Μουσκρόν, Εντγουαρντ Βαν Ντάελε, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, για μία κίνηση που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Μουσκρόν να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία του Βελγίου.

«Η εξαγορά του συλλόγου από τον Ζάχαβι-είπε χαρακτηριστικά- είναι ένα γεγονός. Εμείς το εγκρίναμε ομόφωνα και τώρα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να ρυθρμίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες. Από την αρχή είχαμε μία καλή αίσθηση, σχετικά με αυτή την επένδυση».

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα