Τσέλσι – Νόριτς 1-0: Λίγο πιο κοντά στο σεντόνι οι Μπλε (vid)

«Φτωχή», όσο και πολύτιμη νίκη της Τσέλσι επί της υποβιβασμένης ουραγού Νόριτς (1-0), χάρη στην οποία η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ πήρε... αέρα τεσσάρων βαθμών στην μάχη της τετράδας από Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστω και με ματς περισσότερο.

Κάθε γκολ είναι πολύτιμο, κάθε βαθμός είναι χρυσάφι. Η Τσέλσι, μετά την βαριά ήττα από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, χρειαζόταν πρωτίστως νίκη επί της υποβιβασμένης ουραγού Νόριτς, ανεξαρτήτως εικόνας και σκορ.

Υπό το βλέμμα του Χακίμ Ζίγιεκ, ο οποίος δεν πρέπει να... τρελάθηκε

με την απόδοση της νέας του ομάδας, οι παίκτες του Φρανκ Λάμπαρντ έπαιξαν όσο (δεν) χρειάστηκε για να φτάσουν στη νίκη επί των απογοητευμένων (και απογοητευτικών) Καναρινιών με 1-0.

Οι Μπλε δεν έβγαλαν μάτια με την απόδοσή τους, αλλά είχαν 21 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων πέντε στην εστία του Τιμ Κρουλ, έναντι... καμιάς των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άντεξαν σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας με πολύ ωραία απόκρουση έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι το γυριστό του Κρίστιαν Πούλισικ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην κοντινή κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Γάλλος επιθετικός έφτασε τα 31 γκολ με κεφαλιά (από τα 84 συνολικά) από την στιγμή που έκανε ντεμπούτο στην Premier League, τον Αύγουστο του 2012, πέντε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή έχει παίξει έκτοτε στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Νόριτς δεν έπεισε ποτέ ότι μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση και δεν απείλησε ποτέ την εστία του... θεατή πολυτελείας Κέπα, την ώρα που η Τσέλσι είχε δύο – τρεις καλές φάσεις με Πούλισικ και Ζιρού, χωρίς πάντως να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Με αυτή τη νίκη, η (πάντα τρίτη) Τσέλσι ξέφυγε κατά τέσσερις βαθμούς από τις ισόβαθμες Λέστερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά με ματς περισσότερο και έχοντας πρόγραμμα – φωτιά μέχρι το τέλος: Την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (στο ματς της απονομής των Κόκκινων) και την φιλόδοξη και πολύ επικίνδυνη Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η νίκη επί της Νόριτς, όμως, ήταν απαραίτητο ζητούμενο και επιτεύχθηκε...

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα – Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Ζουμά, Αλόνσο (80' Τζέιμς) - Λόφτους Τσικ (67' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς – Γουίλιαν, Ζιρού (86' Έιμπραχαμ), Πούλισικ (81' Χάντσον Οντόι).

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Κρουλ – Άαρονς, Γκόντφρεϊ, Κλόζε, Λιούις – Τετέι (79' Στίπερμαν) - Κάντγουελ (71' Μπουεντία), Ρουπ (89' Μάρτιν), ΜακΛίν, Ερνάντες (79' Πούκι) - Ντρμιτς (79' Ιντά).

Keywords
Τυχαία Θέματα