Τσαβούσογλου: H Toυρκία θα κάνει βήματα για ΦΑ Κύπρου

Την ενόχλησή του για τις εργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξόρυξη υδρογονανθράκων, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «αν και καταβάλλουμε μία ειλικρινή προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, δεν βλέπουμε κάτι αντίστοιχο από την Ε/κ πλευρά, ιδιαίτερα τώρα μέσα στην προεκλογική περίοδο. Δεν βρίσκουμε σωστά τα μονομερή βήματα της Ε/κ πλευράς στο θέμα του φυσικού αερίου και των αποθεμάτων πετρελαίου γύρω από

την Κύπρο. Παρά τις προειδοποιήσεις μας σε αυτό το θέμα, δυστυχώς, επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση, τώρα και η Τουρκια θα κάνει κάποια βήματα», προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε, ακόμη, ότι τον Ιούνιο η Τουρκία θα υποβάλει στην Ε.Ε. την τελευταία της πρόταση για την άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής των προσφύγων.

«Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα της βίζας με την Ε.Ε. Πρέπει να πάρουμε την απαλλαγή της βίζας. Είναι μέρος της συμφωνίας για τους πρόσφυγες που υπογράψαμε τελευταία», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα