Τρυφωνίδης: 350 άτομα με άδεια λεωφορείου ασχολούνται με κάτι άλλο

Για το πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών με σχολικό λεωφορείο από πόρτα σε πόρτα και το ενδεχόμενο επέκτασής του, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Αλέκος Τρυφωνίδης.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές, τις οικογένειας, την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού και ευρύτερα για την οικονομία.

Έγινε μια καλή αρχή με το πιλοτικό πρόγραμμα σε δύο σχολεία

ανά επαρχία, είπε, θα συνεχιστεί με ένα Δήμο ανά επαρχία και θα επεκταθεί.

Σημείωσε πως δεν είναι ικανοποιητικό, αλλά γίνεται σταδιακά μια σημαντική βελτίωση.

Για το πρόβλημα που παρουσιάζεται με την έλλειψη των οδηγών λεωφορείων, σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, προσθέτοντας ότι στα αρχεία του ΤΟΜ υπάρχουν 350 άτομα που έχουν άδεια οδήγησης τέτοιων οχημάτων, ωστόσο, ασχολούνται με κάτι άλλο.

Μιλώντας για την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Συγκοινωνιών για να είναι πιο εύκολη η πρόσληψη Ευρωπαίων πολιτών, ως επαγγελματίες οδηγοί λεωφορείων, ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε πως αυτή προνοεί το άτομο που έρχεται στην Κύπρο να φέρνει μαζί του λευκό ποινικό μητρώο από την χώρα του, να παίρνει προσωρινή άδεια και μετά από έξι μήνες να του εκδίδεται λευκό ποινικό μητρώο από τις Κυπριακές Αρχές.

Αυτό, είπε, μπορεί να δίνει λύση προσωρινά, αλλά αυτό που μας απασχολεί είναι και να εργοδοτήσουμε Κύπριους που έχουν άδεια.

Διαβάστε επίσης: Δεν βρίσκουν οδηγούς για τη μεταφορά μαθητών από πόρτα σε πόρτα

Keywords
Τυχαία Θέματα