Τρόμος στη Σάμο: Διαδοχικοί μετασεισμοί, 4 τσουνάμι και καταμέτρηση ζημιών

Ζημιές σε κτίρια στη Σάμο, στο Καρλόβασι και στο Βαθύ προκάλεσε ο ισχυρός σημερινός σεισμός. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην επικοινωνία με το νησί.  Τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο της Σάμου σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Και οι τέσσερις δεν κινδυνεύουν σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Δείτε εδώ: Ισχυρός σεισμός

6,7 Ρίχτερ ΒΔ της Σάμου - Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι

Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Μάλιστα σημειώθηκε μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί» και πως είναι πρόωρο να πει κανείς ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Δείτε εδώ: Ισχυρός Σεισμός: Δείτε βίντεο από το μικρό τσουνάμι σε Σάμο και Σμύρνη

Διαδοχικοί μετασεισμοί σημειώνονται στη Σάμο μετά την ισχυρή δόνηση των 6,7 ρίχτερ.


Ο καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τελέντης ανέφερε πως έγιναν τουλάχιστον 10 μετασεισμοί.

Αρκετοί μετασεισμοί έχουν μέγεθος άνω των 4 Ρίχτερ, ενώ στις 5:14 σημειώθηκε η ισχυρότερη μέχρι στιγμής δόνηση, της τάξεως των 5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός των 5 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σάμου και εστιακό βάθος 15 χιλιόμετρα.

Επίσης, καταγράφηκαν τέσσερα τσουνάμι. 

Δείτε εδώ: Βίντεο του σεισμού από την Τουρκία: Καταστροφές στη Σμύρνη-Κατέρρευσαν κτίρια

Μήνυμα Μητσοτάκη: Η Σάμος άντεξε

"Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο", ανέφερε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

A tsunami has just hit Vathy town Samos, huge damage to property, as of yet only a few injured. Greek government expecting second tsunami #tsunami #samos #greece #earthquake pic.twitter.com/aVk0kabDKu

— Fareid Atta فريد عطا (@atta_fareid) October 30, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα