Τριπλό φονικό: Με κομμένη ανάσα μίλησαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Δύσκολες στιγμές έζησαν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου οι αυτόπτες μάρτυρες του στυγερού εγκλήματος που σημειώθηκε στις 24 του περασμένου Νοέμβρη στην Λεμεσό.

Κατά την χθεσινή διαδικασία τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους και η γυναίκα που διατηρούσε δεσμό με τον δράστη του τριπλού φονικού, περιέγραψαν ενώπιον Δικαστηρίου με κομμένη την ανάσα και τρεμάμενη φωνή τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά τους το βράδυ του στυγνού εγκλήματος.

Η πρώτη μάρτυρας που κλήθηκε να αναγνώσει την γραπτή κατάθεσή της, βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από την ταβέρνα που εργαζόταν ο Χρίστος

Θωμά, η οποία βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων. Όπως ανέφερε η ίδια, περίμενε την κόρη της, να τελειώσει το μάθημα μπαλέτου. Οι δυνατές φωνές και η θέα τριών νεαρών να προσπαθούν να αντισταθούν σε έναν τέταρτο, ο οποίος φαινόταν θυμωμένος, όπως ανέφερε, την οδήγησαν στο να βιντεογραφήσει την σκηνή που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια της.

Μερικά λεπτά αργότερα η αυτόπτης μάρτυρας είχε ανέβει στην σχολή χορού, προκειμένου να παραλάβει την κόρη της. Κατά τον χρόνο που ακολούθησε, η γυναίκα είδε περιπολικά και αστυνομικές λωρίδες και αντιλήφθηκε τότε, ότι κάτι είχε συμβεί.

Ενημερώθηκε για το φονικό όταν πλέον είχε φθάσει στο σπίτι της. Εκεί ενημέρωσε τον σύζυγό της για το βίντεο που είχε στην κατοχή της και του μετέφερε την ανησυχία της για πιθανή σύνδεση του βίντεο με το φονικό.

Από κοινού, παρέδωσαν το υλικό που είχαν στην κατοχή τους στην Αστυνομία. Η μάρτυρας, αναγνώρισε ενώπιον Δικαστηρίου τον δράστη του τριπλού φονικού, Χρίστο Θωμά.

Η δεύτερη κατά σειρά μάρτυρας που ανέγνωσε την κατάθεσή της ενώπιον Δικαστηρίου, ήταν μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ, η οποία την ώρα της συμπλοκής βρισκόταν επί της Πλατείας Ηρώων μαζί με φίλους της. Από μπροστά της, είχε περάσει όπως μαρτύρησε, ο Θωμά, κρατώντας το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς άνδρες.

Η νεαρή λύγισε καθώς διάβαζε ξανά την γραπτή κατάθεση που είχε δώσει ένα περίπου χρόνο πριν. Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου η παρατήρηση της νεαρής ότι ο Θωμά ενώ περνούσε από μπροστά τους φαινόταν ήρεμος και είχε αργό βηματισμό. Κληθείσα να αναγνωρίσει τον Θωμά ενώπιον Δικαστηρίου η νεαρή δεν τον αναγνώρισε, με την δικαιολογία ότι θυμάται μόνο σωματότυπο του άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και όχι πρόσωπο. Σημείωσε εξάλλου ότι έχει παρέλθει ένας χρόνος από τότε και πλέον δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει πρόσωπα.

Ανήσυχος ο Θωμά ενώπιον Δικαστηρίου – Με δυσφορία και ειρωνεία παρακολουθούσε

Κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία, ο δράστης του τριπλού φονικού παρακολουθούσε τις μαρτυρίες των δυο γυναικών, προκαλώντας σε μερικές περιπτώσεις τα βλέμματα του ακροατηρίου να στραφούν προς το πρόσωπό του. Η έντονη δυσφορία του σημειώθηκε για πρώτη φορά έντονα κατά την διάρκεια της αντεξέτασης της πρώτης μάρτυρος που παρουσιάστηκε. Τότε ο Θωμά αναστέναξε δυνατά και η δυσφορία στο πρόσωπό του ήταν έντονη.

Ο 31χρονος παρουσιάστηκε ανήσυχος και στην συνέχεια, όταν αντεξετάστηκε και η δεύτερη μάρτυρας. Ακούγοντας την μάρτυρα να περιγράφει λεπτομερώς το τι εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της το βράδυ της 24 Νοεμβρίου ο Θωμά έσκυψε σε μερικές στιγμές το κεφάλι.

Η στάση του δράστη άλλαξε άρδην, όταν κλήθηκε για ανάγνωση της κατάθεσής της η γυναίκα με την οποία διατηρούσε τότε δεσμό. Η εν λόγω κάθισε στο εδώλιο τρεμάμενη ενώ το βλέμμα του Θωμά απέναντί της, της προκάλεσε μετά από λίγα λεπτά δάκρυα. Κι ενώ η μάρτυρας περιέγραφε την περίοδο που προηγήθηκε του φονικού, ο Θωμά απέναντί της, γελούσε ειρωνικά.

Η στιγμή που φαίνεται να λύγισε τον 31χρονο ήρθε προς το τέλος της γραπτής μαρτυρίας, όταν ενώπιον Δικαστηρίου ακούστηκε η «υπόσχεση» για έγκλημα πάθους που είχε δώσει την παραμονή του φονικού. Ο Θωμά στο σημείο αυτό έκρυψε με τα χέρια του, το πρόσωπό του.

Σημειώνεται τέλος ότι η έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε μέχρι τέλους, όταν η τελευταία μάρτυρας αποχωρώντας από την αίθουσα δεν άντεξε και λύγισε, για να μεταφερθεί έξω υποβασταζόμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα