Τριμικλινιώτης: Μονταρισμένο και ψευδές το βίντεο με τον εθνοφρουρό

Την δική του εκδοχή δίνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Νίκος Τριμικλινιώτης, για τα επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας, ο οποίος μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «ψευδή είδηση», «μονταρισμένο και ψευδές βίντεο», ενώ επικαλείται μάλιστα δήλωση του αξιωματικού υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Τριμικλινιώτης αναφέρει:


Ο Νίκος Τριμικλινιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και έχει μεταξύ άλλων μελετήσει θέματα όπως "μετανάστευση, κοινωνικό φύλο, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις και εθνοτικές

συγκρούσεις".

Από την άλλη, η ομάδα της UniteCyprusNow, αναιρεί την εκδοχή του Νίκου Τριμικλινιώτη, αφού παραδέχεται ότι υπήρχε «μεμονωμένη στιγμή έντασης μεταξύ ενός διαδηλωτή και ενός νεαρού κληρωτού στρατιώτη», συμπληρώνοντας ότι «ο διαδηλωτής που ενήργησε στην ένταση της στιγμής ζήτησε σχεδόν αμέσως συγνώμη από τον στρατιώτη, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο».

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 55χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης σε στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας. 

Ο 55χρονος, αφού ανακρίθηκε γραπτώς, στην συνέχεια επανασυνελήφθη βάσει νέου δικαστικού εντάλματος για το αδίκημα της παράνομης συνάθροισης και οχλαγωγίας.

 Ο άνδρας οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα διήμερης κράτησής του. 

Να σημειωθεί ότι ομάδα διαδηλωτών έσπασε τα κιγκλιδώματα που τοποθέτησε η Αστυνομία για το κλείσιμο του οδοφράγματος και πέρασε στην Νεκρή Ζώνη για να συνενωθεί με τους Τουρκοκύπριους.

Απ’ την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive ο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν εμπλοκή στα επεισόδια που εκτυλίχθησαν χθες. 

Keywords
Τυχαία Θέματα