Τρικούβερτος καβγάς Οδυσσέα – Ειρήνης στο ΣΙΓΜΑ (vid)

Σε πολύ υψηλούς τόνους και με ανταλλαγή χαρακτηρισμών διεξήχθη η συζήτηση στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ, ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Νικολαΐδου Λοϊζίδου.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό με αφορμή καταγγελία που έφτασε στα χέρια της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για εταιρεία που φέρεται να εμπλέκεται σε ξέπλυμα χρήματος και την άρνηση

του Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αποκαλύψει στην κυρία Λοϊζίδου, περαιτέρω πληροφορίες.

Ο κ. Μιχαηλίδης, αφού υπεραμύνθηκε της πρακτικής που φέρει τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, φαινόμενα σκανδάλων, έκανε λόγο για μια σειρά από ψεύδη όπως είπε, από πλευράς της κυρίας Λοϊζίδου.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων, παρενέβη στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», με τη συζήτηση να παίρνει κυριολεκτικά «φωτιά».

Η κυρία Λοϊζίδου, υποστήριξε πως τα όσα ισχυρίζεται ο κύριος Μιχαηλίδης «πέφτουν στο κενό» με τον Γενικό Ελεγκτή σε έντονο ύφος να ανταπαντά στην ίδια πως τα όσα ισχυρίζεται είναι αυθαίρετα.

«Είναι αυθαίρετα όλα αυτά που λέτε κυρία Λοϊζίδου. Αυθαιρετείτε κυρία Λοϊζίδου», τόνισε.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκανε λόγο για παρεκτροπή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Αμφισβητείτε την πρόταση οδηγίας κύριε Μιχαηλίδη; Για όνομα του Θεού πλέον!», δήλωσε η κυρία Λοϊζίδου.

«Πριν να βγείτε στον αέρα αυτή την πρόταση οδηγίας είναι που έδειξα στην κάμερα και εξήγησα τι λένε οι ευρωπαίοι για την προστασία των πληροφοριοδοτών. Αυτούς τους οποίους εσείς ονομάζετε καρφιά. Και έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό που κάνετε», απάντησε εκ νέου ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων κατηγόρησε τον κ. Μιχαηλίδη ότι θέλει να αφήσει απροστάτευτους τους πληροφοριοδότες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλετε να τους στείλετε στο πυρ το εξώτερον!».

Ο Γενικός Ελεγκτής, αντέστρεψε τα πυρά υποστηρίζοντας ότι η κυρία Λοϊζίδου το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει κάνει όπως είπε, «τη γη πηγή», για να μάθει το όνομα του πληροφοριοδότη.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε επίμονα την Επίτροπο να αποκαλύψει στον κόσμο τι θα κάνει το όνομα αυτό που έδωσε την πληροφορία στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Η ίδια κατηγόρησε εκ νέου τον Γενικό Ελεγκτή ότι προτρέπει τον κόσμο να υποκλέπτει πληροφορίες.

«Θέλω, αναμένω, από τους πολίτες, όποιος πολίτης έρθει στην κατοχή του, δεν είπα να κάνουν διαρρήξεις για να παίρνουν στοιχεία, είναι υπάλληλος τράπεζας και διαπιστώσει ότι στον λογαριασμό του Οδυσσέα Μιχαηλίδη μπήκε 1 εκ. ευρώ και έχει υποψίες ότι είναι μαύρο χρήματα τον καλώ αυτό τον πολίτη αν είναι ευσυνείδητος να με καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής.

Η Επίτροπος κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή ότι με την συμπεριφορά του προτρέπει τους πολίτες στην κατάλυση των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρικούβερτος, Οδυσσέα – Ειρήνης, ΣΙΓΜΑ,trikouvertos, odyssea – eirinis, sigma