Τριάρα και βαθμολογική αναρρίχηση

Η Πάφος επικράτησε του Εθνικού με 3-0 και ανήλθε βαθμολογικά

ΠΑΦΟΣ 3
(20΄ Γελασβίλι, 58΄ Μάατσι, 88΄ Γκριγκαλασβίλι)
ΕΘΝΙΚΟΣ 0
Σωκράτης Κωνσταντίνου

Νίκη-χρυσάφι πήρε η Πάφος, επικρατώντας εύκολα με 3-0 του Εθνικού Άχνας. Όπως δείχνει και το τελικό σκορ η επιτυχία της Πάφου κρίνεται δίκαιη.
Οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας πέτυχαν μια καθαρή νίκη, τη δεύτερη στο πρωτάθλημα, γεγονός που έφερε την ομάδα στην 7η θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να κατορθώσουν

να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Εθνικού.

Η μεγάλη φάση τελικά ήρθε στο 20', όταν ο Γελασβίλι κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και με σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Παναγιώτου και αφού η μπάλα κτύπησε αρχικά στο δοκάρι.

Μετά το προβάδισμα η Πάφος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρήκε κάποιες καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα με δράστες τους Γκελασβίλι (36') και Μουτίνιο 45'+1). Το τέλος του Α' ημιχρόνου δίκαια βρήκε την Πάφο να είναι μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη, η παφιακή ομάδα συνέχισε να υπερέχει και στο 58' ο Μάατσι με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Οι ποδοσφαιριστές του Τζιούρεφ δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν και να φτάσουν σε ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι για τη διεκδίκηση βαθμολογικού κέρδους. Η Πάφος κυριάρχησε απόλυτα στον αγώνα και στο 80΄ το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του Εθνικού στην κεφαλιά του Μάατσι. Η απόλυτη υπεροχή των ποδοσφαιριστών του Σοφόκλη Σοφοκλέους εξαργυρώθηκε και με ένα τρίτο τέρμα στο 88' με τον Γκριγκαλασβίλι, ο οποίος πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και έγραψε το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Κίτρινες: Μουτίνιο/Ατάντα, Γιάκομπ

Πάφος FC: Ρόιν, Αλαμπί, Γκριγκαλάβα, Γκόμες, Ιωάννου (34΄ Μάρκες), Νταμάχου, Κχμαλάτζε, Μουτίνιο (75΄ Γκριγκαλασβίλι), Δημοσθένους, Μάτσι, Γκελασβίλι
Εθνικός: Παναγιώτου, Χάτζιαρος (75΄ Ντε Βρίσε), Γιάκομπ, Μιράντα, Κυριάκου, Ατάντα, Πουτζιουρής, Πιντσέλι, Χατζηβασίλης, Παγές, Ηλία

«Δίκαιη νίκη»
Συμφώνησαν στη συνέντευξη Τύπου οι Τζούρεφ και Σοφοκλέους για τη δίκαιη νίκη της Πάφου.
Πρώτος μίλησε ο τεχνικός του Εθνικού λέγοντας: «Συγχαρητήρια στην Πάφο για τη νίκη της. Ήταν καλύτερη και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Οι απουσίες που είχαμε επηρέασαν την εικόνα μας. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, τα έδωσαν όλα και ελπίζω να επιστρέψουν σύντομα οι τραυματίες και να έχουμε καλύτερη συνέχεια. Κάθε καλό στην ομάδα της Πάφου», είπε ο Τζούρεφ.

Ο Σοφόκλης Σοφοκλέους από την πλευρά του τόνισε: «Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο ότι δίκαια κερδίσαμε. Ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι από το πρώτο λεπτό του αγώνα και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί, τίποτα περισσότερο. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο της παραμονής και δείχνουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο αυτόν. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του. Σήμερα χαρά, αύριο δουλειά», είπε ο Κύπρος τεχνικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα