Ο Χριστοφόρου πλήρωσε το μάρμαρο

Η βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ έφερε την παραίτηση του τεχνικού της ΑΕΛ Χριστάκη Χριστοφόρου από τον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας. Μια παραίτηση την οποία υπέβαλε ο κ. Χριστοφόρου στον πρόεδρο Αντρέα Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Η διοίκηση της ΑΕΛ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί θα ανακοινωθούν σήμερα: «Η ΑΕΛ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ενημερώνει τους χιλιάδες φίλους της ομάδας ότι έγινε σήμερα το απόγευμα συνάντηση του Προέδρου Ανδρέα Σοφοκλέους με τον προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου, στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση στην ομάδα και ειδικότερα το χθεσινό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ. Πάρθηκαν αποφάσεις οι οποίες ωστόσο θα ανακοινωθούν αύριο αναλυτικά».

Το κλίμα για τον κ. Χριστοφόρου ήταν πολύ βαρύ μετά τη συντριβή της ΑΕΛ στο ΓΣΠ, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ομάδας Θεόδωρο Αντωνίου ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΛ. Οι φίλοι των κίτρινων απαίτησαν την απομάκρυνση του Κύπριου τεχνικού, επιθυμία που εκδηλώθηκε και στο γήπεδο, όταν ζήτησαν από τον πρόεδρο Σοφοκλέους να τον διώξει, όπως και στο λεωφορείο της ομάδας όταν έφθασε στην Λεμεσό, όταν κάποιοι οπαδοί της ΑΕΛ ανέβηκαν και ζήτησαν από τον προπονητή σε υψηλούς τόνους να παραιτηθεί. Από την οργή των φίλων της ΑΕΛ δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος Αντρέας Σοφοκλέους, στον οποίο καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο λεμεσιανό σωματείο.
Η κάκιστη εμφάνιση και η συντριβή στη Λευκωσία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των φίλων της ΑΕΛ. Η λεμεσιανή ομάδα, με εξαίρεση τον αγώνα με την ΑΕΚ, πραγματοποιεί κάκιστες εμφανίσεις και οι 7 βαθμοί σε σύνολο 21 που διεκδίκησε κατατάσσουν το φετινό ξεκίνημα σε ένα από τα χειρότερα των πολλών τελευταίων χρόνων. Όμως άλλο κακές εμφανίσεις και άλλο αυτό το πράγμα που έδειξε η ΑΕΛ στη Λευκωσία. Προπονητής και παίκτες έδειξαν να μη σέβονται την 85χρονη ιστορία του σωματείου και αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο τους φίλους της ΑΕΛ.

Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική
Είναι φανερό ότι ο κ. Χριστοφόρου αδυνατούσε να διαχειριστεί την κατάσταση στην ομάδα. Παρά το ότι έχει λεχθεί πολλές φορές για τον χαμηλό προϋπολογισμό ως δικαιολογία για την ποιότητα της ομάδας, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από το μισθολόγιο. Φέτος όχι μόνο δεν είναι 1.000.000 που αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά πολύ περισσότερο και πλησιάζει αυτά ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο (π.χ ΑΕΚ). Επίσης η προχθεσινή εμφάνιση έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι ο κ. Χριστοφόρου δεν μπορούσε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του, αφού πραγματοποίησαν άθλια εμφάνιση σε έναν αγώνα όπου ο ίδιος ο κ. Χριστοφόρου είχε πει στη διαδικτυακή του συνέντευξη πως η ΑΕΛ θα κτυπούσε πραγματοποιώντας και καλή εμφάνιση.

Αναμένοντας τις αποφάσεις
Στην ΑΕΛ περιμένουν τη σημερινή γνωστοποίησή των αποφάσεων. Δεν αρκεί μόνο η απομάκρυνση του κ. Χριστοφόρου που είναι ο βασικός υπεύθυνος της πορείας της ομάδας, αφού η ΑΕΛ φέτος κτίστηκε με 100% δικές του επιλογές, ενώ έχει και την ευθύνη της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Οι φίλοι του ιστορικού λεμεσιανού σωματείου περιμένουν ότι οι αλλαγές θα αποτελέσουν ένα γερό σοκ για όλους, έτσι ώστε η ΑΕΛ να μπορέσει να βρει τον δρόμο της στη συνέχεια και να μην επαναλάβει εμφανίσεις όπως αυτές των πρώτων επτά αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα