Τρία χρόνια χωρίς την μεγάλη κυρία του ραδιοφώνου

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός και μέλος της οικογένειας του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Γιάννα Λοϊζίδου, απεβίωσε.

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων του 2012, όταν σε ηλικία 60 ετών, μετά από οξύ καρδιακό επεισόδια, η Γιάννα Λοϊζίδου, έφυγε αφήνοντας πίσω της ένα τεράστιο κενό στις ραδιοφωνικές συχνότητες.

Η Γιάννα Λοϊζίδου, παραγωγός της πρώτης σε ακροαματικότητα καθημερινής ψυχαγωγικής ραδιοφωνικής εκπομπής για πάνω από μια εικοσαετία, «Λίγη Κουβέντα-Λίγη Μουσική».

Η Γιάννα

είχε ένα ανεπιτήδευτο στυλ επικοινωνίας, που έκανε τον ακροατή να αισθάνεται ότι βρισκόταν δίπλα του και κουβέντιαζαν μαζί, ενώ το μουσικό ηχόχρωμα και ύφος της εκπομπής της ήταν μοναδικό και άνοιξε καινούργιους δρόμους στο ραδιόφωνο. Στην εκπομπή της φιλοξενήθηκαν δεκάδες μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως οι Μπιθικώτσης, Κουγιουμτζής, Νταλάρας, Βίκυ Μοσχολιού, Πάριος και σχεδόν όλα τα σύγχρονα αστέρια. Οι γραμμές στο στούντιο του Ράδιο Πρώτο κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ήταν πάντοτε γεμάτες, ενώ συχνά «παρέλυε» το τηλεφωνικό σύστημα από την υπερφόρτωση λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κοινού όλων των ηλικιών.

Η Γιάννα Λοϊζίδου βρισκόταν στο ραδιόφωνο από το 1990, όταν πρωτοξεκίνησε το Ράδιο Πρώτο. Από τότε, η εκπομπή της «Λίγη κουβέντα, λίγη μουσική», βρισκόταν σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις του κοινού. Για τη Γιάννα Λοϊζίδου ήταν ένα ταξίδι, αλλά χωρίς σταθμούς. Τα πράγματα πήραν την πορεία τους, πριν ακόμα πάρει το αεροπλάνο για να έρθει: «Είχα την εκπομπή στο μυαλό μου. Ο τίτλος της ήταν μια φράση που αφορούσε την επικοινωνία με τον κόσμο. Ίσως να ακούγεται λίγο εγωιστικό, αλλά το ήξερα ότι θα είχε επιτυχία. Από τότε την έχουν εκεί ψηλά οι ακροατές και τους ευχαριστώ πολύ», δήλωνε η Γιάννα Λοιζίδου το 2005, όταν ανακηρυσσόταν σε media person της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα