Τρελό: Κέρδισε με δύο επαφές στην αντίπαλη περιοχή και μία τελική στο στόχο!

Ο ορισμός της κυνικότητας: Οι φιλότιμοι - αλλά άτεχνοι - Κοσταρικανοί κέρδισαν τους Ιάπωνες «κλέβοντας» το ματς με δύο επαφές στην αντίπαλη περιοχή και μία τελική on target!

Μετά την εφτάρα από την Ισπανία στο πρώτο ματς, ελάχιστοι περίμεναν ότι η Κόστα Ρίκα θα ήταν σε θέση να βγάλει αντίδραση στο ματς με την Ιαπωνία, που λίγο νωρίτερα «σόκαρε» την Γερμανία. Και δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα: Η εικόνα της ομάδας από την Κεντρική Αμερική δεν... έπειθε και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι βλέπουμε την χειρότερη ομάδα

του Μουντιάλ.

Όμως, η παρέα του Κέιλορ Νάβας πάλεψε και με το... παραπάνω κόντρα στους Ασιάτες. Έκατσαν πίσω, έβαλαν μπροστά το πείσμα και την θέληση, περίμεναν υπομονετικά και στο τέλος βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία. Ο Φούλερ σκόραρε και η Κόστα Ρίκα είναι, πλέον, στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16», έστω και αν οι ελπίδες της ενόψει Γερμανίας είναι ελάχιστες.

Δεν θα ήταν πάντως υπερβολή να πούμε ότι η ομάδα του Λουίς Φερνάντο Σουάρες... έκλεψε το τρίποντο. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους: Η Κόστα Ρίκα πάτησε μόνο δύο φορές (!) στην περιοχή της Ιαπωνίας και είχε μόλις μία τελική on target, αυτή δηλαδή στο γκολ. Το κορυφαίο είναι ότι αυτή είναι και η μοναδική τελική στο στόχο και στα δύο παιχνίδια τους στην διοργάνωση, κάτι που σαφώς δείχνει και τις δυνατότητες του ρόστερ.

2 - Costa Rica’s victory against Japan saw the fewest touches in the opposition box (2) for a winning side in a World Cup match on record (since 1966). Efficient. #JPNCRC pic.twitter.com/0ViqXmjVf5

— OptaJean (@OptaJean) November 27, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα