Τρέλανε το Κόπα Άφρικα η Μαδαγασκάρη (video)

Η Μαδαγασκάρη νίκησε 2-0 την Νιγηρία, κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου στην πρώτη της συμμετοχή σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και προκρίθηκε μαζί με τους σούπερ αετούς στους 16. Νίκη και για Γουινέα, η οποία περιμένει να δει εάν θα περάσει ως τρίτη καλύτερη.

Πριν το ματς της Αλεξάνδρειας, το απόγευμα της Κυριακής (30/6), δεν είχε σκοράρει κόντρα στην Νιγηρία. Σκόραρε δύο φορές, πήρε την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά του ομίλου!

Η εθνική Μαδαγασκάρης τελείωσε στην κορυφή

του δευτέρου ομίλου, καθώς νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της Νιγηρίας. Το σκορ άνοιξε 13 λεπτά μετά την έναρξη του ματς ο Νομενζανααρί εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη της αντίπαλης άμυνας και νικώντας με εξαιρετικό πλασέ τον Εζένουα.

Το διεύρυνε στο 53ο ο Αντριατσιμά με εκτέλεση φάουλ, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία μετά την κόντρα στο τείχος. Την πρόκριση, ωστόσο, πανηγύρισαν και σούπερ αετοί, καταλαμβάνοντας, ωστόσον την δεύτερη θέση του ομίλου. Την είχαν εξασφαλίσει, μάλιστα, από την προηγούμενη (δεύτερη) αγωνιστική.

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Αντριάν, Μετανίρ, Μομπρίς, Φοντέν, Ραζακαναντεναϊνά (74' Ραντριαναριζοά), Ανισέ, Αμαντά (86' Ραβελοζόν), Ιλαϊμαριτρά, Νομενγιανααρί, Αντριά, Αντριατσιμά (62' Γκρος).

ΝΙΓΗΡΙΑ: Εζένουα, Αουάζιεμ, Άινα, Τρόοστ-Έκονγκ, Μπαλόγκουν, Όγκου (46' Εντίντι), Μίκελ (59' Ιγουόμπι), Ετέμπο, Μούσα, Καλού (73' Σάιμον), Ιγκάλο.

Η Γουινέα νίκησε 2-0 το Μπουρουντί στο Κάιρο. Ο Λαμίν Γιαταρά της Αζαξιό πέτυχε και τα δύο γκολ. Άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 52ο. Τερμάτισε στην τρίτη θέση του ομίλου και περιμένει να δει τ' αποτελέσματα - όταν ολοκληρωθεί η φάση - για να δει εάν θα προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Αγωνίστηκε ο μπακ της Ξάνθης, Μάικλ Ντίρεσταμ, πέρασε στο 85ο λεπτό ο μέσος του Ολυμπιακού, Μαντί Καμαρά.

ΜΠΟΡΟΥΝΤΙ: Ναϊμανά, Νιζιγκιγιαμά, Ντουβαρουγκιρά, Νσαμπιγουμβά, Ενγκαντού, Κουιζερά, Μπιζιριμανά, Μοχάμεντ (57' Αμισί), Χουσεΐν, Μουσταφά (16' Ντουαγινταβγί), Αμπντούλ Ραζάκ (68' Μπεραϊνό).

ΓΟΥΪΝΕΑ: Κονέ, Ντίρεσταμ, Σιλά, Φαλέτ, Σεκά, Ντιαουαρά, Σισέ, Καμανό (63' Λας), Γιαταρά (79' Καντέ), Τραορέ, Καμπά (85' Καμαρά).

Keywords
Τυχαία Θέματα