«Τραγούδησε στη βροχή» ο Ραϊκόνεν

Αφιερωμένη στη δοκιμή των βρόχινων ελαστικών της Pirelli ήταν η σημερινή τέταρτη ημέρα της πρώτης περιόδου των δοκιμών, στην οποία επικράτησε η Ferrari.

Η διελκυστίνδα FerrariMercedes δεν συνεχίστηκε σήμερα, όπου η βροχή που χρειαζόταν ήρθε από την υδροφόρα και όχι από τον ουρανό.

O λαμπρός ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν άφησαν

περιθώριο παρά για τεχνητές συνθήκες. Οι οποίες μάλιστα δεν διατηρούνταν επί μακρόν, με αποτέλεσμα του γύρους με τα βρόχινα να διαδέχονται αυτοί με σλικ ελαστικά για όλες τις ομάδες, που έγραψαν σχετικά χαμηλούς χρόνουw.

Σε αυτές τις συνθήκες τον πήχη έθεσε στο κορυφαίο σημείο ο Ραϊκόνεν με τη Ferrari, στο 1:20.872 κλείνοντας έναν κύκλο με πολύ θετικά αποτελέσματα για την ομάδα, τόσο σε επίπεδο αξιοπιστίας, όσο και απόλυτης ταχύτητας.

Εννέα δέκατα πίσω ακολούθησε η Red Bull με τον Ολλανδό Φερστάπεν στο πηδάλιο, που πραγματοποίησε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας με τα μαλακά ελαστικά.

Οι Πάλμερ και Χούλκενμπεργκ απέδειξαν ότι η Renault βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, πραγματοποιώντας τον τρίτο και ένατο αντίστοιχα χρόνο της ημέρας. Ταυτόχρονα κατάφεραν αυτή να είναι εκτός από γρήγορη και παραγωγική σε δεδομένα, με την ολοκλήρωση συνολικά 90 γύρων.

Εξαιρετικά δείγματα αξιοπιστίας και ταχύτητας δείχνει και η μόλις στη δεύτερη χρονιά της στην F1 αμερικανική Haas, με τον Γκροζάν να πετυχαίνει τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο και να ολοκληρώνει 118 γύρους.

Η επί πολλές αμαρτίες αξιοπιστίας περιπεσούσα McLaren, με τη μονάδα ισχύος της Honda, κατάφερε με τον Βαντόρν στο τιμόνι να ολοκληρώσει 67 γύρους, χωρίς όμως και κάποιο άξιο λόγου αποτέλεσμα σε χρόνους. Τουλάχιστον φαίνεται ότι βρίσκουν κάποιες λύσεις στην αρχική κακοδαιμονία.

Η οποία παρεμπιπτόντως χτύπησε νωρίς – νωρίς σήμερα την Mercedes και τον Χάμιλτον, που είχαν να αντιμετωπίσουν ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Έτσι ο Βρετανός έμεινε θεατής, με την ομάδα να δίνει τελικά λύση και τη δυνατότητα στον Μπότας για 68 γύρους με το ασημί βέλος, αλλά σε χρόνους «βόλτας».

Στο πίνακα των χρόνων που θα δείτε στη συνέχεια ο ένας γύρος του Κβίατ δεν είναι ούτε λάθος, ούτε αστείο. Διότι τόσο χρειάστηκε για να πνεύσει τα λοίσθια η μονάδα ισχύος της Renault που διαθέτει η Toro Rosso και να χρειαστεί αντικατάσταση.

Αντίστοιχα η Williams έχασε ολόκληρη τη σημερινή μέρα, αφού ο Καναδός rookie Στρολ κατάφερε χθες να επαναπροσδιορίσει τη γεωμετρία των αναρτήσεων και του πλαισίου της FW40 πάνω στα λάστιχα της πίστας, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να χρήζει ολικής αντικατάστασης.

Επάνοδο στη δράση θα έχουμε στις 7 και ως τις 10 Μαρτίου 2017, όπου πάντα στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κύκλος δοκιμών. Τα μάτια σας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα