Πείτε μας πώς ν'αλλάξουμε την εμπειρία ψηφιακής ενημέρωσης

Επιλεγμένοι Κύπριοι χρήστες συμμετέχουν τον Ιανουάριο σε δύο ερευνητικά εργαστήρια στη Λευκωσία που διοργανώνει το Sigmalive, με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδήσεις με βάση τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα. Για να πάρετε και εσείς μέρος σε ένα από τα δύο ερευνητικά εργαστήρια, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. http://bit.ly/2C4c2V4

Τα

τελευταία χρόνια, όλοι οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε παρατηρήσει μία μεγάλη φρενίτιδα των μηχανών αναζήτησης αλλά και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης να προσφέρουν ολοένα και περισσότερο εξατομικευμένο περιεχόμενο, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή και της συνεχόμενα εξελισσόμενης τεχνολογικά εποχής.

Σήμερα, ο ορισμός “εξατομικευμένο περιεχόμενο” αποτελεί ένα ορόσημο για όλες τις μεγάλες εταιρίες όπως η Google, η Amazon, το Facebook, το Twitter αλλά και πολλά ειδησεογραφικά κανάλια και θέτει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ονομαστεί δικαίως το περιεχόμενο του μέλλοντος!

Τι θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε για τη φύση του “εξατομικευμένου περιεχομένου” και τι πρέπει να προσδοκούμε ως καταναλωτές του;

Αποσαφηνίζοντας, λοιπόν, έναν περίπλοκο όρο, που πολλοί από εμάς ίσως να μην κατανοούμε πλήρως, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μία απλή διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, που θέτει ως επίκεντρο τoν κάθε χρήστη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τον πλαισιώνουν.

Με απλά λόγια, το “εξατομικευμένο περιεχόμενο” ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό με την αγγλική του ορολογία “Content Personalization” αποτελεί μία πηγή πληροφοριών που βασίζεται στις προσωπικές μας επιλογές για ενημέρωση, δίνοντας το έναυσμα σε εμάς, τους χρήστες- αναγνώστες, να διαμορφώνουμε το περιεχόμενο και τη φύση των ειδήσεων και άρθρων που θέλουμε να βλέπουμε, βάσει των παλιών μας επιλογών, του ιστορικού αναζήτησής μας, αλλά και άλλων στοιχείων, όπως η γεωγραφική θέση και τα πρόσφατα ενδιαφέροντα.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνουμε ότι η δημιουργία του “Content Personalization” θα επιφέρει μία νέα μορφή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στην οποία θα λαμβάνουμε έγκυρα και έγκαιρα τις ειδήσεις και τα νέα που αφορούν τον καθένα ξεχωριστά, μέσα στο χρονικό πλαίσιο που εμείς θα καθορίζουμε. Εύλογα, λοιπόν, μας δημιουργούνται οι προσδοκίες ότι η εμφάνιση του “εξατομικευμένου περιεχομένου” θα αναβαθμίσει τη φύση των πληροφοριών που δεχόμαστε και θα περιορίσει το περιεχόμενο που δεν μας ενδιαφέρει. Έτσι, ως αναγνώστες- θεατές δεν θα χρειάζεται πλέον να ψάχνουμε για ειδήσεις, αλλά οι ειδήσεις θα βρίσκουν εμάς, στη μορφή και τη στιγμή που εμείς τις θέλουμε!

Αν είσαι ένας από τους αναγνώστες που θέλουν να εκφράσουν τη γνώμη τους ανταλλάζοντας απόψεις σχετικά με το θέμα, μη χάσεις την ευκαιρία να δηλώσεις συμμετοχή στο ερευνητικό εργαστήριο που διοργανώνεται από τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ και το SigmaLive. Μην ξεχνάς ότι η άποψή σου για το μέλλον έχει ιδιαίτερη σημασία!

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής θα βρεις εδώ: http://bit.ly/2C4c2V4

Keywords
Τυχαία Θέματα