Τραμπ: «Τρομοκρατική οργάνωση» οι Antifa για ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αποφασισμένος να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές που συνεχίζουν για έκτη ημέρα τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αφορμή την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη, που προκάλεσαν τουλάχιστον τρεις νεκρούς μέχρι στιγμής. 

Δείγμα

των προθέσεων του Λευκού Οίκου έγινε σήμερα γνωστό καθώς ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν το κίνημα «Antifa», το οποίο βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στην χώρα, ως τρομοκρατική οργάνωση. 

The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα χαρακτηρίσουν την ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή στο Twitter ο Πρόεδρος Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια στην Εθνοφρουρά, επισημαίνοντας ότι χθες έκανε εξαιρετική δουλειά στην Μινεάπολη της Μινεσότα.

«Συγχαρητήρια στην Εθνική μας Φρουρά για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αμέσως όταν έφτασαν στην Μινεάπολη, της Μινεσότα, χθες το βράδυ. Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Θα έπρεπε να γίνει από τον Δήμαρχο την πρώτη νύχτα και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!», έγραψε ο Τραμπ.

Congratulations to our National Guard for the great job they did immediately upon arriving in Minneapolis, Minnesota, last night. The ANTIFA led anarchists, among others, were shut down quickly. Should have been done by Mayor on first night and there would have been no trouble!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020

Επέκρινε δε τους κυβερνήτες που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε η Εθνοφρουρά να αξιοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες.

«Άλλες πόλεις και πολιτείες που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς θα πρέπει να εξετάσουν το συνολικό ‘κλείσιμο’ των Ριζοσπαστικών Αριστερών Αναρχικών, όπως έγινε στην Μινεάπολη χθες το βράδυ. Η Εθνική Φρουρά έκανε εξαιρετική δουλειά και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πολιτείες, πριν είναι πολύ αργά», πρόσθεσε στο Twitter

Other Democrat run Cities and States should look at the total shutdown of Radical Left Anarchists in Minneapolis last night. The National Guard did a great job, and should be used in other States before it is too late!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 31, 2020

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το FBI έχει επιφορτισθεί με την ταυτοποίηση των οργανωτών των ταραχών.

«Η βία που οργανώνεται και διαπράττεται από το Antifa και άλλες παρόμοιες οργανώσεις...συνιστά εσωτερική τρομοκρατία και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια».

Διαβάστε επίσης: 

Φλόιντ: Το ένοχο παρελθόν του αστυνομικού που προκάλεσε τον θάνατό του

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: Εκατοντάδες διαδηλωτές σε Λονδίνο και Βερολίνο (ΦΩΤΟ)

Μινεάπολη: Πτώμα άνδρα με μώλωπες βρέθηκε κοντά σε καμένο αυτοκίνητο

«Δεν μπορώ να ανασάνω»: Τρεις νεκροί, εκτεταμένες ταραχές και οργή στις ΗΠΑ

Ο Τουράμ πανηγύρισε γονατισμένος για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Τρομοκρατική, Antifa, ΗΠΑ,trab, tromokratiki, Antifa, ipa