Τούρκος ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η διαγραφή βουλευτού για Γενοκτονία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε σήμερα την απόφαση του βελγικού Κόμματος CDH (Centre Democrate Humaniste) να διαγράψει την τουρκικής καταγωγής βουλευτή Βρυξελλών Mahinur Ozdemir λόγω της άρνησής της να συνταχθεί με την κομματική γραμμή και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε σχόλιο του στο twitter, ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την απόφαση ως “απαράδεκτη” και σημείωσε : “Αυτή είναι η αντίληψη σας για τη δημοκρατία και την ελευθερία;"

Ο Εκπρόσωπος του

Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι η διαγραφή της Ozdemir είναι "ανησυχητική"

“Είμαστε έκπληκτοι από τη μη δημοκρατική απόφαση ενός κόμματος στο Βέλγιο, μια χώρα με μια ριζωμένη δημοκρατική παράδοση", δήλωσε ο Bilgic.

Είπε επίσης ότι η διαγραφή της Ozdemir δεν θα συμβάλει στην ένταξη των 220.000 τουρκικής καταγωγής πολιτών του Βελγίου στη χώρα.

Η Mahinur Ozdemir, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα με μαντίλα που έγινε μέλος του βελγικού κοινοβουλίου, δήλωσε Πρακτορείο “Ανατολή” την Παρασκευή ότι αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα γεγονότα του 1915 ως «γενοκτονία» και αργότερα διαγράφηκε από μια επιτροπή του κόμματος της.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος του CDH Benoit Lutgen προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι κάθε μέλος του κόμματος το οποίο θα αρνηθεί τη Γενοκτονία των Αρμενίων θα διαγραφεί από το Κόμμα.

Πηγή ΚΥΠΕ-Anadolu

Keywords
Τυχαία Θέματα