Τούρκος ΥΠΔΙ: Κατηγορεί ΕΕ για τους Μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης

Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποστάγ, υποστηρίζοντας πως όταν πρόκειται για την Τουρκία εξετάζει αμέσως θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όταν πρόκειται για τους μουσουλμάνους (τους οποίους αποκαλεί Τούρκους) δεν εξετάζει καν το θέμα τους.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει αποφάσεις ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των ‘Τούρκων’ (όπως αποκαλεί τους μουσουλμάνους) στη Δυτική Θράκη, αλλά η Επιτροπή Υπουργών

δεν εξέτασε καν αυτό το θέμα ακόμη και μετά από χρόνια, παρόλο που έγιναν οι απαραίτητες κοινοποιήσεις στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

«Αλλά όταν αφορά την Τουρκία ένα θέμα έρχεται αμέσως στην ημερήσια διάταξη για να προκληθεί ένα αρνητικό κλίμα. Πού είναι η αμεροληψία και η δικαιοσύνη σας; Δυστυχώς η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σε σχέση με Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία  δεν θέτει στην ατζέντα της πολλά ζητήματα ή αποφάσεις, για τα οποία υπήρξαν παράπονα ή δεν έχουν εκτελεστεί. Μας λένε ‘το δίκαιο’. Εμείς λέμε ‘δίκαιο για όλους’. Όπως είναι για εμάς να είναι και για εσάς…Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται κατά της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη: Ευχαριστίες Ζελένσκι προς Τουρκία - Τα drones έπαιξαν σημαντικό ρόλο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκος ΥΠΔΙ, Κατηγορεί ΕΕ, Μουσουλμάνους, Θράκης,tourkos ypdi, katigorei ee, mousoulmanous, thrakis