Τούρκος ΥΠΑΜ: Δεν υπάρχει οριστική απάντηση για προέλευση ναρκών στον Βόσπορο

Δεν έχει διακριβωθεί ακόμη η προέλευση των ναρκών που βρέθηκαν στα ανοιχτά του Βοσπόρου και εξολοθρεύτηκαν, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ παρόλο που η ρωσική πλευρά δηλώνει ότι οι νάρκες παρασύρθηκαν από την Ουκρανία μέχρι την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξολοθρευθεί τρεις νάρκες που βρέθηκαν στα ανοιχτά του Βοσπόρου, ωστόσο δεν υπάρχει οριστική απάντηση για την προέλευση των ναρκών. «Οι έρευνές μας για αυτό το θέμα συνεχίζονται. Δεν θα ήταν σωστό να προβούμε σε σχόλια χωρίς οριστικά στοιχεία» είπε.

Ο

Τούρκος Υπουργός είπε ότι «ο αγώνας μας κατά των ναρκών συνεχίζεται, με τη συμβολή των Ναυτικών μας Δυνάμεων και, όταν χρειάζεται, της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Ήταν πολύ επιτυχημένος μέχρι τώρα, και αξιολογούμε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο από εδώ και πέρα».

Για τα δύο μεταφορικά αεροσκάφη A400M που παρέμειναν στο αεροδρόμιο Borispol μετά το κλείσιμο του εναέριου χώρου στην Ουκρανία, όπου μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Τόσο το πλήρωμα πτήσης όσο και η τεχνική ομάδα πήγαν και έλεγξαν τα αεροπλάνα μας. Τα αεροπλάνα μας είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι στιγμής. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα φέρουμε τα αεροπλάνα μας πίσω στη χώρα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρκος ΥΠΑΜ, Βόσπορο,tourkos ypam, vosporo