Τουρκοκύπριοι γεωργοί κατηγορούν τα Ηνωμένα Έθνη για μεροληπτική στάση

Κάτω από τον τίτλο «Σχεδόν κλίμα έντασης δημιουργούν τα ΗΕ», η Kıbrıs (13.11.22) γράφει ότι Τουρκοκύπριοι αγρότες εξέφρασαν επικρίσεις ενάντια στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν τους δόθηκε άδεια να καλλιεργήσουν χωράφια σε τμήμα της πεδιάδας της Αγλαντζιάς που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη κοντά στην περιοχή της κατεχόμενης Μιας Μηλιάς.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπου, και μιλώντας στην εφημερίδα, ο Πολάτ Μπαγιούρ ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στις κατεχόμενες περιοχές είπε ότι το 1987 Ηνωμένα Έθνη, Ελληνοκύπριοι

και Τουρκοκύπριοι συνήψαν συμφωνία, βάσει της οποίας τα πρώτα διακόσια μέτρα από το όριο των κατεχομένων περιοχών θα τα καλλιεργούν Τουρκοκύπριοι γεωργοί.

«Εδώ και πολλά χρόνια ίσχυε αυτό το καθεστώς, ωστόσο τις τελευταίες μέρες ελληνοκύπριοι γεωργοί φύτεψαν σε αυτά τα χωράφια, υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Μπαγιούρ, ο οποίος υποστήριξε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να μεροληπτούν και αυτή η συμπεριφορά στην ουσία δημιουργεί περιβάλλον σύγκρουσης».

Ο Μπαγιούρ είπε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι γεωργοί γνωστοποίησαν το θέμα στο λεγόμενο υπουργός εξωτερικών και στον κατοχικό στρατό.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα