Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επιθετικός γείτονας η Κυβέρνηση Τσίπρα

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να «κοιτάζει καλύτερα προς το δικό του υπουργικό συμβούλιο, όταν μιλάει για επιθετικότητα».

Συγκεκριμένα η δύο γραμμών ανακοίνωση αναφέρει:

«Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, εναντίον της Τουρκίας χθες (24 Ιανουαρίου) στο Νταβός.

Πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας

θα ήταν καλύτερο να κοιτάξει προς το δικό του υπουργικό συμβούλιο για να καταλάβει τι εστί ‘επιθετικότητα’. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συνεργάτες του αποτελούν τον απόλυτο ορισμό αυτής της έννοιας».

Εν τω μεταξύ, το κέντρο επιχειρήσεων στην Αντιόχεια (Χατάι) επισκέπτεται ο Τούρκος πρόεδρος, σήμερα 6η ημέρα της επιχείρησης ‘Κλάδος Ελαίας’.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική προεδρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, έφτασαν απόψε στο κέντρο επιχειρήσεων και ενημερώνονται από το διοικητή της 2ης Στρατιάς αντιστράτηγο, Ισμαήλ Μετίν Τεμέλ. Άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πραξικόπημα έχει πλέον και τον τίτλο του ‘Αρχιστράτηγου’ του τουρκικού στρατού.

Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός Άμυνας, Νουρετίν Τζανικλί και ο αρχηγός του στρατού ξηράς, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ.

Λόγω της αιφνίδιας επίσκεψης αναβλήθηκε η συνάντηση του Ερντογάν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο ‘Λευκό Σαράι’.

Keywords
Τυχαία Θέματα