Τουρκικό ΥΠΕΞ: H Ελλάδα να αποφύγει προκλητικές συμπεριφορές

Να αποφεύγει συμπεριφορές που προκαλούν ένταση στην Μεσόγειο καλεί την Ελλάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας αβάσιμη απο άποψη διεθνους δικαίου τη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το Μπαρμπαρός και τη NAVTEX.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι “το Μπάρμπαρς Χαϊρετίν Πασά ξεκίνησε από σήμερα το πρωί (18 Οκτωβρίου) νέες σεισμικές έρευνες στην υφαλολοκρηπίδα μας στην Μεσόγειο”, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ χθες για αυτό το θέμα είναι εντελώς αβάσιμη από άποψης διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε επίσης: Ανατολού: Επεισόδιο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και Μπαρμπαρός

“Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικους ισχυρισμούς δεν θα έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από το να προκαλέσει ζημιά στις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα στη περιοχή”, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι “η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές της στην υφαλοκρηπίδα της οι οποίες πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”. “Με αυτή την αφορμή συνιστούμε στην Ελλάδα να αποφεύγει συμπεριφορές οι οποίες προκαλούν ένταση στην περιοχή”, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα