ΠΟΣΠΦ: Nα αποφευχθούν προσκόμματα σε αυτό το κρίσιμο στάδιο

Απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και η αποφυγή οποιονδήποτε προσκομμάτων σε αυτό το κρίσιμο στάδιο, ώστε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην Κύπρο να πάρει επιτέλους σάρκα και οστά, αναφέρει σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) .

Στην ανακοίνωση με αφορμή και τοποθέτηση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τις θέσεις του όσον αφορά την

εφαρμογή του ΓεΣΥ, η ΠΟΣΠΦ αναφέρει ότι το το Σχέδιο θα προσφέρει ισότιμη και άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με πολλαπλά οφέλη και θα βελτιώσει επιπρόσθετα την παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων.

ΠΟΣΠΦ επαναλαμβάνει τη θέση της πως το Γενικό Σχέδιο Υγείας αποτελεί απαίτηση ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι ο νόμος για το ΓεΣΥ αποτελεί γεγονός και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Με σεβασμό στο πλαίσιο το οποίο έχει ψηφιστεί, θα πρέπει να προχωρήσουν κανονικά όλες οι διαδικασίες, να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να εφαρμοστεί ο όλος σχεδιασμός", καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα