Τουρκικά ΜΜΕ: Εξαρθρώθηκε ιρανικός θύλακας που είχε στόχο Ισραηλινούς

Η Τουρκία συνέλαβε οκτώ άτομα που φέρεται να εργάζονταν για μια ιρανική ομάδα πληροφοριών που σχεδίαζε να δολοφονήσει Ισραηλινούς τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης στην τουρκία την Πέμπτη.

Οι οκτώ, που δεν ήταν όλοι Ιρανοί υπήκοοι, συνελήφθησαν σε επιδρομή την περασμένη εβδομάδα σε τρία σπίτια στη δημοφιλή συνοικία Beyoglu της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων IHA.

#BREAKING: Turkish media

reports authorities arrested 10 members of an Iranian intelligence cell planning to assassinate Israeli tourists and to kidnapp a former Israeli amb and his wife

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) June 23, 2022

Το Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα προέτρεψε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν αμέσως την Τουρκία λόγω «πιθανών» απειλών από Ιρανούς πράκτορες.

Το Ιράν και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε έναν παρατεταμένο σκιώδη πόλεμο, αλλά οι εντάσεις έχουν ενταθεί μετά από μια σειρά περιστατικών κατά αξιωματούχων υψηλού προφίλ που η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ.

Η Ισλαμική Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για τη δολοφονία του Συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης Sayyad Khodai στο σπίτι του στην Τεχεράνη στις 22 Μαΐου.

Τo IHA σημειώνει ότι το Ιράν έστειλε πράκτορες μεταμφιεσμένους σε επιχειρηματίες, τουρίστες και φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη για να δολοφονήσουν Ισραηλινούς ως αντίποινα για τη δολοφονία του Khodai και άλλες επιθέσεις.

Ανέφερε ότι οι Ιρανοί είχαν χωριστεί σε τέσσερις ομάδες των δύο δολοφόνων που μπορούσαν να παρακολουθήσουν καλύτερα τους ισραηλινούς στόχους τους.

«Οι δολοφόνοι της ομάδας δολοφονίας, που εγκαταστάθηκαν σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στον δεύτερο και τον τέταρτο όροφο ενός ξενοδοχείου στο Μπέγιογλου, συνελήφθησαν με μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών», ανέφερε η IHA.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, Οι αναφερόμενες συλλήψεις είναι πιθανό να γίνουν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Άγκυρα αργότερα την Πέμπτη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Yair Lapid, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού μιας προσωρινής κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα