Τουρκικός τύπος κατά Μητσοτάκη και βουλευτές κατά Έλληνα πρέσβη

Και σήμερα ο τουρκικός τύπος βάλλει κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την παρουσία του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, στην τουρκική εθνοσυνέλευση βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ενέπλεξε ακόμη και το όνομα του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, αφήνοντας αιχμές για «ελληνική υποδαύλιση» στην αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τακβίμ

"Ο ελληνικός τύπος ανακοίνωσε το σχέδιο!

Ο δειλός Μητσοτάκης πήγε στην ΕΕ για να παραπονεθεί για την Τουρκία"

«Οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο. Στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθούν κυρίως θέματα που σχετίζονται με τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Ωστόσο, η Τουρκία βρίσκεται στην ατζέντα του ηγέτη της Ελλάδας Μητσοτάκη, ο οποίος θα παραπονεθεί στα μέλη της ΕΕ για την Τουρκία».

Σαμπάχ

Σκανδαλώδη λόγια του Μητσοτάκη που εξοπλίζει νησιά κάτω από τη μύτη μας!

Μπεγιάζ Γκαζετέ

Η Ελλάδα τρώγεται! Σκανδαλώδη λόγια του Μήτσο!

Αναφορά σε Έλληνα Πρέσβη σε συζήτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, «Ο βουλευτής του CHP Turabi Kayan παρουσιάζοντας τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, είπε:

«Όταν η χώρα λιμοκτονούσε, ο Αμπντουλχαμίτ Χαν (σ.σ. ο Ερντογάν) έπαιζε στο χρηματιστήριο και πήγαινε και καπηλεύονταν ακόμη και εδάφη της χώρας του για ίδιον όφελος. Θέλετε να βγάλετε λαθραία το μαύρο χρήμα σας μέσω αυτού του οικονομικού κέντρου;».  

Τότε τα μέλη του AKP αντέδρασαν κι ο βουλευτής Εγιούπ Οζσόι ρώτησε:

«Σας έδωσαν οι πρέσβεις αυτό το κείμενο; Σας το έδωσε ο Έλληνας πρέσβης, ποιος το έδωσε; Από τον πρέσβη ποιας χώρας το πήρατε;»

Keywords
Τυχαία Θέματα