Τουρκικά γεωργικά προϊόντα στη Λαϊκή Αγορά Λεμεσού

Διακίνηση τουρκικών γεωργικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Λεμεσού, διαπίστωσε ο Γενικός Γραμματέας του «Ευρωαγροτικού», ο οποίος επισκέφθηκε την Λαϊκή Αγορά το πρωί του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση του, ο ΓΓ του "Ευρωαγροτικού", Λάμπρος Αχιλλέως, αναφέρει πως εντόπισε φορτηγά προερχόμενα από τα κατεχόμενα να ξεφορτώνουν γεωργικά προϊόντα στη λαϊκή αγορά, ενώ ακολούθως ένα συνεργείο να τα επανατοποθετεί από τα τουρκικά κιβώτια σε κιβώτια κοινής χρήσης που διακινούνται στις ελεύθερες περιοχές.

Με βάση το νόμο περί δημιουργίας Γεωργικών Λαϊκών Αγορών απαγορεύεται η πώληση προϊόντων από εμπόρους καθώς και μη κυπριακά γεωργικά προϊόντα, αναφέρει ο κ. Αχιλλέως, σημειώνοντας ότι αυτή η παρανομία γίνεται σε βάρος, κατά κύριο λόγο της υγείας του καταναλωτή, αλλά και των εισοδημάτων των ίδιων των Ελληνοκύπριων παραγωγών.

Επιπρόσθετα υπογραμμίζει την απουσία υπεύθυνου λειτουργού του Δήμου Λεμεσού ο οποίος θα έπρεπε να ήταν παρών για να επιβλέπει τη σωστή λειτουργία της λαϊκής αγοράς και ζητά άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα