Τουρκία-τρομοκρατία: Πιο μεγάλος ο έλεγχος στα social media

Νομική διαδικασία εναντίον Τούρκων πολιτών οι οποίοι με μηνύματά τους δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνουν την τρομοκρατία, ανακοίνωσε η τουρκική πρωθυπουργία, επισημαίνοντας ότι οι επικρίσεις που γίνονται για τις αξίες και τον τρόπο ζωής, "δεν πρέπει να λησμονείται ότι υπηρετούν την τρομοκρατία".

Στην ανακοίνωση της πρωθυπουργίας αναφέρεται ακόμη ότι αυτές τις μέρες που χρειάζεται εθνική ενότητα, αυτού του είδους οι εκφράσεις που δικαιολογούν την τρομοκρατία, αποτελούν παγίδα.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν χθες όταν διαιτητής έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Τι έγινε;

Ο Άη Βασίλης σας δεν φέρνει πάντα δώρα. Ρακί και μπύρες μεσολάβησαν για άλλο κόσμο”. Μαζί με το μήνυμα δημοσίευσε και μια σέλφι στην οποία εμφανιζόταν χαμογελαστός με μια ικανοποίηση στο πρόσωπό του για όσα συνέβησαν στην Τουρκία. Τελικά σήμερα η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι ο διαιτητής οδηγείται σε πειθαρχικό.

Πάντως ακραίες ισλαμικές οργανώσεις στην Τουρκία καλούν κάθε χρόνο τους Τούρκους πολίτες να μην συμμετέχουν στους εορτασμούς για τον ερχομό του νέου χρόνου, υποστηρίζοντας ότι είναι μια χριστιανική γιορτή την οποία οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να υιοθετούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα