Τουρκία: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ψευδοκράτος

Δείχνουμε μεγάλη επιμέλεια για την προστασία των δικαιωμάτων μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, κατά την τακτική μηνιαία ενημέρωση που παρέχει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η εκπρόσωπος, Σεμπνέμ Ακτόπ, αναφέρθηκε πάλι στα θέματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα

και την επιμέλεια που επιδεικνύει η Τουρκία για την προστασία των δικαιωμάτων της.

Όπως ανέφερε:

«Συνεχίζουμε με περισσή επιμέλεια να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας μας.

Το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει με αποφασιστικότητα να εξασφαλίζει την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου με την ‘Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου’ και να προασπίζει τα δικαιώματα και συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, καθώς επίσης και να προστατεύει και να παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη στα ερευνητικά μας σκάφη και τις πλατφόρμες γεώτρησης που υπηρετούν εθνικούς σκοπούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και του ψευδοκράτους στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο και να αποτελούν εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο,0 στο πλαίσιο της συνθήκης των εγγυήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα