Τουρκία: Διαψεύδει ότι ήταν ακατάλληλος ο εξοπλισμός που έστειλαν στη Βρετανία

Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας διαψεύδει ισχυρισμούς περί αποστολής ακατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Hurriyet (07.05.20), σύμφωνα με τη μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι το Τουρκικό Υπουργείο Υγείας σε χθεσινή του ανακοίνωσε διέψευσε ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν σε βρετανικά ΜΜΕ περί αποστολής ακατάλληλου ιατρικού και προστατευτικού εξοπλισμού στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Βρετανία επρόκειτο να επιστρέφει τον εξοπλισμό προστατευτικών στολών για τον ιό Covid-19, που έχει σταλθεί από την Τουρκία με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, αφού όπως υποστήριξαν δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της βρετανικής κυβέρνησης. Την είδηση, διέψευσε εκτός από το Υπουργείο Υγείας και ο Βρετανός Πρέσβης στην Τουρκία Dominick Chilcott ο οποίος υποστήριξε ότι ο ιατρικός εξοπλισμός που στάλθηκε από την Τουρκία στην Μεγάλη Βρετανία καθώς επίσης και οι προστατευτικές στολές πληρούν τις προϋποθέσεις και κρίνονται κατάλληλες για χρήση χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία απέστειλε στη Μεγάλη Βρετανία στις 7 Απριλίου 100,000 προστατευτικές στολές, 100.000 χειρουργικές μάσκες και 50.000 μάσκες τύπου Ν95.

Την ίδια στιγμή, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε επιστολή προς τις βρετανικές αρχές, γράφει η εφημερίδα, ζητώντας να ενημερωθεί επίσημα για το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Τουρκικές προστατευτικές μάσκες διανέμει η Κομισιόν (ΦΩΤΟ)

Για το ίδιο θέμα, η Milliyet (08.05.20) γράφει ότι Φαχρεττίν Αλτούν, Διευθυντής Επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν, σε δηλώσεις του χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εξέφρασε θλίψη για τις αβάσιμες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε Βρετανικά ΜΜΕ για ακατάλληλο εξοπλισμό που στάλθηκε από τη χώρα του στη Μεγάλη Βρετανία. Ανέφερε ότι οι αρχές και των δύο χωρών διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι αυτές οι προσπάθειες αποτελούν προϊόν μιας εκστρατείας που στόχο έχει να πλήξει και να αμαυρώσει τις προσπάθειες της Τουρκίας να βοηθήσει άλλες χώρες.

Η Τουρκία απέστειλε ιατρικό εξοπλισμό στην Τυνησία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας

H Sabah (08.05.20) γράφει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, με εντολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν, η Τουρκία απέστειλε ιατρική βοήθεια και εξοπλισμό στην Τυνησία για καταπολέμηση του COVID-19.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει: «Με εντολή του Προέδρου μας, το Υπουργείο μας απέστειλε σήμερα στην Τυνησία ιατρικό εξοπλισμό για να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του  ιού».

Διαβάστε επίσης: 

Τουρκία: Αφρικανικός εξοπλιστικός διάδρομος υπό το πέπλο ιατρικής βοήθειας

 

Νεο-οθωμανική «διπλωματία της μάσκας» στα Βαλκάνια

 

Afrika: Η ΕΕ στέλνει στα κατεχόμενα ιατρικό εξοπλισμό που αγόρασε από Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα