ΗΠΑ: Προκαλούν προβληματισμό τα ματς χωρίς θεατές

Τα αμερικανικά επαγγελματικά πρωταθλήματα του μπέιζμπολ, του χόκεϊ και του μπάσκετ, αναμένεται να επαναρχίσουν κεκλεισμένων των θυρών και σε συγκεκριμένα γήπεδα. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση, αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. 

Οπως αναφέρει ο Αντριου Τζίμπαλιστ, καθηγητής οικονομικών στο Smith College της Μασαχουσέτης, «εάν επιτευχθεί η επανέναρξη και γίνουν τα πλέι οφ, θα κάνει πολύ καλό στο κοινό της χώρας».

Ωστόσο, δεδομένου του

οικονομικού τους μοντέλου, έχουν όλα τα πρωταθλήματα οικονομικό ενδιαφέρον για αγώνες χωρίς θεατές; Το NHL και το χόκεϊ, είναι αυτό που εξαρτάται περισσότερο από τις εισπράξεις box office, ενώ για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, η εξίσωση θα μπορούσε να είναι ακόμη πιό επιβαρυντική. Το ποδόσφαιροο (σ.σ. Major League Soccer), αντλεί μόνο περίπου το 11% των εσόδων του (στοιχεία 2018) από τις συμβάσεις τηλεοπτικής μετάδοσης, ενώ τα υπόλοιπα εσοδα, προέρχονται κυρίως από τα έσοδα γηπέδου (εισιτήρια, κυλικεία, μπουτίκ και διαφήμιση).

«Θα έχουν μεγάλα προβλήματα», εκτίμησε ο Τζιμπαλιστ. Ολες οι διοργανώτριες Αρχές δεν γνωρίζουν πότε θα καταστεί εφικτή η παρουσία φιλάθλων, κάτι που ισχύει ακόμη και για το αμερικανικό ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα του οποίου αρχίζει το φθινόπωρο. Για τον Μαρκ Ουίλιαμς, της αρχιτεκτονικής εταιρείας HKS, εάν το παιχνίδι χωρίς θεατές αποτελεί περιορισμό, είναι επίσης η ευκαιρία να καινοτομήσουμε....

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Προκαλούν,ipa, prokaloun